Αυτό είναι το πιο χρήσιμο κουμπί του air condition -Πότε πρέπει να το πατάμε;

πότε χρησιμοποιούμε αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο; Τα οφέλη που προσφέρει

Η ανανέωση του αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου είναι κάτι που μπορούμε να ρυθμίσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, οι οποίες δεν είναι πάντα οι ίδιες.

Εδώ και πολλές δεκαετίες τα αυτοκίνητα προσφέρουν στους οδηγούς τους τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν ή όχι τον αέρα εντός της καμπίνας. Η συγκεκριμένη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του όλες τις εποχές του χρόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ταμπλό του αυτοκινήτου μας το κουμπί που ενεργοποιεί το κλείσιμο των αεραγωγών και αποτρέπει τον αέρα του περιβάλλοντος από το να εισέλθει στο εσωτερικό έχει πάνω του ένα περίγραμμα αυτοκινήτου και ένα βέλος μέσα του, το οποίο μοιάζει με αγκίστρι.

Πώς χρησιμοποιώ το κουμπί της ανακύκλωσης του αέρα

Την ενεργοποίηση της ανακύκλωσης του αέρα την επιλέγουμε τις ημέρες όπου οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι υψηλές -παράδειγμα το καλοκαίρι. Έτσι βοηθάμε το air condition να ρίξει ταχύτερα την θερμοκρασία εντός της καμπίνας.

Την ανακύκλωση την επιλέγουμε επίσης ώστε το σύστημα ψύξης να μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα με μεγαλύτερη ευκολία το καλοκαίρι, κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Αντίθετα τις ημέρες που υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον, απενεργοποιούμε την ανακύκλωση του αέρα. Με το κλιματιστικό σύστημα να ανατροφοδοτεί τον ίδιο αέρα, τα επίπεδα υγρασίας που υπάρχουν σε αυτόν αυξάνονται με κάθε ανάσα μας, κάτι που οδηγεί τελικά στο θάμπωμα των τζαμιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε, αν έχετε αυτόματο κλιματισμό στο αυτοκίνητό σας και επιλέγετε να τον λειτουργείτε στο «Auto» θα προσέξετε ότι το σύστημα απενεργοποιεί την ανακύκλωση κάθε φορά που το θέτετε σε λειτουργία τις κρύες ημέρες, για να ζεστάνετε την καμπίνα και να ξεθολώσετε τα τζάμια.

Για τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα του κλιματιστικού το καλοκαίρι επιλέγουμε την ανακύκλωση του αέρα περίπου μισό λεπτό αφότου έχουμε ενεργοποιήσει το air condition και έχουμε ανοίξει παράλληλα όλα τα παράθυρα για να δραπετεύσει ο καυτός αέρας που βρίσκεται ήδη στο εσωτερικό.

Τέλος, την ανακύκλωση του αέρα είναι καλό να την ενεργοποιούμε, εφόσον αυτό είναι εφικτό, όταν στο περιβάλλον υπάρχουν αυξημένοι ρύποι, ώστε αυτοί να μην εισέλθουν στην καμπίνα του αυτοκινήτου και έπειτα στους πνεύμονές μας. Ένα καλό παράδειγμα χρήσης της ανακύκλωσης του αέρα λόγω ρύπων είναι όταν κινούμαστε στο κέντρο της πόλης με μποτιλιάρισμα και μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει μικρό παιδί.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ