Γιατί δεν πρέπει να παρκάρουμε μπροστά σε κάδο απορριμμάτων;

Παρκάρισμα σε κάδο

Η στάθμευση μπροστά από κάδο απορριμάτων δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην ροή της κυκλοφορίας και την απρόσκοπτη εργασία των απορριματοφόρων.

Το παρκάρισμα στα αστικά κέντρα είναι θέμα τύχης εάν δεν έχουμε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και οι περιορισμένες δημόσιες θέσεις αναγκάζουν αρκετούς οδηγούς να παρκάρουν άτσαλα μπροστά από κάδους απορριμμάτων.

Παρκάρισμα σε κάδο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια κακιά συνήθεια, είτε την πράττουμε για λίγα λεπτά είτε για ώρες ολόκληρες. Η κίνησή μας αυτή έχει πολλές επιπτώσεις, μιας και επηρεάζει αρκετούς συμπολίτες μας.

Πρώτα απ΄όλα, τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από τους κάδους. Το αποτέλεσμα είναι, εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία, να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος αποκομιδής και να αυξηθεί η κίνηση των αυτοκινήτων λόγω της ουράς που θα έχει δημιουργηθεί. Χώρια το ότι μπορεί μετά από λάθος κίνηση του συνεργείου στο μανουβράρισμα του κάδου να χτυπήσει το αυτοκίνητό μας.

Parkarisma se kado 3

Κατά δεύτερον, η γειτονιά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει με τον προβλεπόμενο τρόπο τους κάδους. Ο άνθρωπος που θα πάει να πετάξει τα σκουπίδια του θα αναγκαστεί να πιάσει με τα χέρια του βρώμικο καπάκι του κάδου, καθώς δεν θα μπορεί να βάλει το πόδι του στην ειδική εμπρός λαβή. Ακόμα, μπορεί και να τα αφήσει έξω από αυτόν για να μην πιάσει το κάπακι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων και την τιμωρία αυτών που το πράττουν, υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αστυνομία. Ο κανονισμός καθαριότητας του κάθε Δήμου απαγορεύει την στάση και την στάθμευση μπροστά από κάδους απορριμάτων και την τιμωρεί με πρόστιμο που κυμαίνεται, ανάλογα τον Δήμο, από 50 έως 150 ευρώ.

Parkarisma se kado 4

Το πρόστιμο έρχεται με κλήση από τον Δήμο, καθώς μέσω της πινακίδας κυκλοφορίας του παράνομα παρκαρισμένου οχήματος, εντοπίζεται ο κάτοχος μέσω του Α.Φ.Μ.. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση υποτροπής, ορισμένοι Δήμοι προβλέπουν διπλασιασμό του προστίμου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ