Οι άγνωστες πινακίδες του Κ.Ο.Κ. που αγνοούμε όλοι -Τι σημαίνουν;

pinakida proteraiotitas

Το οδικό δίκτυο βρίθει από πινακίδες οδικής σήμανσης, πολλές από τις οποίες ενδέχεται να αγνοούμε, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Πλήρως απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγής της κυκλοφορίας και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων είναι οι πινακίδες οδικής σήμανσης που τις συναντάμε καθημερινά κατά την κίνησή μας στο οδικό δίκτυο της χώρας μας.

Οι περισσότερες πινακίδες έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη μας, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε το τι ορίζουν. Εντούτοις, υπάρχουν και κάποια σήματα, τα οποία πολλές φορές τα αγνοούμε, με αποτέλεσμα να εκθέτουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου σε κίνδυνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από αυτά τα σήματα είναι το ανάποδο τρίγωνο (βλέπε παρακάτω εικόνα) που τοποθετείται στις διασταυρώσεις και σημαίνει υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας.

αγνωστες πινακίδες

Εφόσον, δηλαδή, κινούμαστε σε μια διασταύρωση και αντικρίσουμε μπροστά μας τη συγκεκριμένη πινακίδα, τότε υποχρεούμαστε να παραχωρήσουμε προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά.

Σε αυτό το σημείο, πολλοί θα αναρωτηθούν εύλογα, ποια είναι η διαφορά της συγκεκριμένης πινακίδας με αυτή του STOP, δεδομένου ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό να προχωρήσουμε προτεραιότητα.

Η βασική διαφορά είναι ότι στην πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας απλά προχωρούμε προτεραιότητα, χωρίς να χρειάζεται να ακινητοποιήσουμε το όχημα, ενώ στην πινακίδα του STΟP η διακοπή πορείας είναι υποχρεωτική.

αγνωστες πινακίδες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας συνδυάζεται με μία άλλη πινακίδα, η οποία έχει κίτρινο χρώμα (με άσπρο πλαίσιο) και σχήμα ρόμβου.

Αυτή γνωστοποιεί στους οδηγούς οι οποίοι κινούνται σε μία οδό ότι έχουν προτεραιότητα έναντι των εισερχομένων σε αυτήν οχημάτων από άλλες οδούς.

Εξετάζοντας, λοιπόν, την παρακάτω εικόνα, το τρακτέρ θα περάσει τη διασταύρωση πριν από το λεωφορείο και το ΙΧ, μιας και κινείται σε οδό προτεραιότητας.

αγνωστες πινακίδες

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ