Νέος οδηγός: Πόσο καιρό πρέπει να μείνει το «Ν» στο αυτοκίνητο;

New Driver 1

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι νέοι ενήλικοι οδηγοί πρέπει να κυκλοφορούν με ειδική σήμανση στο αυτοκίνητό τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει συγκεκριμένο τρόπο διάκρισης των νέων ενήλικων οδηγών, με σκοπό την καλύτερη και πιο ήπια αντιμετώπισή από τους πιο έμπειρους.

New Driver 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτό τον λόγο, όλοι οι νέοι οδηγοί με ηλικία 18 ετών και πάνω υποχρεούνται να τοποθετούν στο αυτοκίνητο που οδηγούν ειδικό σήμα αναγνώρισης για ένα χρόνο από την απόκτησης της άδειας.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, το ειδικό σήμα αναγνώρισης είναι το “N” και πρέπει να τοποθετείται στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκίνητου για να το βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου που ακολουθούν.

New Driver 3

Με αυτό τον τρόπο, ένας νέος οδηγός θα νοιώσει πιο άνετα πίσω από το τιμόνι, καθώς οι παλαιότεροι οδηγοί που τον ακολουθούν θα δείξουν μεγαλύτερη ανοχή και επιείκεια σε κάποιο μικρό λάθος του και δεν θα τον αγχώσουν σε μια πιο δύσκολη συνθήκη.

Σε περίπτωση όμως που ο νέος οδηγός δεν ακολουθεί πιστά το συγκεκριμένο άρθρο του Κ.Ο.Κ. και δεν έχει τοποθετήσει το “N” στο πίσω παρμπρίζ, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ