Με ποιον τρόπο δεν θα σε πιάσουν τα ραντάρ ταχύτητας στην εθνική οδό;

Speed limiter 1

Το συγκεκριμένο εξοπλιστικό χαρακτηριστικό βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα καινούρια αυτοκίνητα και μπορεί να μας γλυτώσει από πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.

Υπάρχει ένα σύστημα στην πλειοψηφία των καινούριων αυτοκινήτων που οι οδηγοί τους ξεχνούν πολλές φορές να το θέσουν σε λειτουργία, ενώ ακόμα περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι το αυτοκίνητό τους το διαθέτει. Καλό θα είναι όμως να το μάθουν, μιας και μπορεί να τους γλυτώσει από μεγάλα και απρόβλεπτα έξοδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα μικρό πλήκτρο στο τιμόνι ή την κονσόλα δαπέδου, και η παρουσία του στην μεγαλύτερη μερίδα των σύγχρονων αυτοκινήτων είναι στάνταρ. Ο λόγος, για τον περιοριστή ταχύτητας (speed limiter).

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της ταχύτητας με την οποία θα κινηθούμε. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε το όριο στο οποίο μπορείτε να κινηθείτε και το αυτοκίνητο να μην το ξεπεράσει ούτε 1 χλμ./ώρα.

Speed Limiter 3

Ο περιοριστής ταχύτητας μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε ταχύτητα κίνησης επιθυμείτε, ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί πατώντας το πεντάλ του φρένου ή του φρένου, για λόγους ασφαλείας σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Προσοχή όμως, μην μπερδεύετε τον περιοριστή ταχύτητας (speed limiter) με το cruise control. Μόνο ο περιοριστής ταχύτητας δεν θα σας επιτρέψει να υπερβείτε το όριο ταχύτητας, αλλά ο οδηγός πρέπει να χειρίζεται το γκάζι όλη την στιγμή. Η ταχύτητα κίνησης δεν πρόκειται σε μία τέτοια κίνηση να υπερβεί το όριο που έχετε ορίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σωστή χρήση του συγκεκριμένου συστήματος, θα μπορέσετε να αποφύγετε την κίνηση με υπερβολική ταχύτητα, κάτι που είναι εύκολο να συμβεί εάν ξεχαστείτε για μερικά δλ., γλυτώνοντας και ένα πρόστιμο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ