Με αυτό το καλοκαιρινό κόλπο θα γλιτώσεις 40 ευρώ -Τι πρέπει να κάνεις

Car wipers 1

Με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στα γνωστά 40άρια της εποχής, η αμέλεια μιας απλής κίνησης από τον ιδιοκτήτη θα τον οδηγήσουν σε περιττά έξοδα.

Οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκίνητου μας θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να μπορούν να διατηρούν το παρμπρίζ καθαρό όλες τις εποχές του χρόνου. Οι εξωτερικές όμως συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, ταλαιπωρούν τα καουτσουκένια μάκτρα τους, ειδικά το καλοκαίρι.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι πολλές ώρες ηλιοφάνειας που επικρατούν στη χώρα μας τους θερινούς μήνες, ταλαιπωρούν τα ελαστικά μέρη και επιταχύνουν τη γήρανσή τους. Το αποτέλεσμα είναι να ξεραθούν και να χάσουν την ελαστικότητά τους, υποβαθμίζοντας το σημαντικό τους έργο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Car wipers 2

Η δε συνήθεια που οδηγεί στην πιο γρήγορη καταστροφή των μάκτρων το καλοκαίρι είναι το να τους αφήνουμε να ακουμπούν πάνω στο παρμπρίζ και να έχουμε το αυτοκίνητο μας σταθμευμένο στον ήλιο.

Σίγουρα μέσα στο μυαλό μας έχουμε συνδέσει το σήκωμα των υαλοκαθαριστήρων με θερμοκρασίες που βρίσκονται κάτω από το μηδέν, ώστε αυτοί να μην κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ μια κρύα βραδιά.

Το σήκωμα των υαλοκαθαριστήρων είναι όμως και μια συνήθεια που καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε και τους μήνες του καλοκαιριού καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων στην περιοχή που ακουμπούν το παρμπρίζ αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το καουτσουκένιο μάκτρο να γερνάει πιο γρήγορα -σε συνδυασμό και με τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

Car wipers 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλό λοιπόν είναι να σηκώνετε τους υαλοκαθαριστήρες αν πρόκειται να αφήσετε το αυτοκίνητό σας εκτεθειμένο στον ήλιο. Το καλύτερο από όλα είναι φυσικά να χρησιμοποιείτε ηλιοπροστασία εξωτερικά και κατά τη χρήση της να φροντίζετε ώστε να καλύπτονται και οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκίνητου, στην περίπτωση που δεν «κρύβονται» κάτω από το καπό η στις εσοχές στις εμπρός κολώνες.

Έτσι θα διασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής περιορίζοντας παράλληλα και το σχετικό έξοδο της αντικατάστασής τους που δεν είναι ασήμαντο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ