Το λάθος που σκοτώνει την μπαταρία ενός αυτοκινήτου το πρωί -Τι πρέπει να αποφύγεις

Μπαταρία αυτοκινήτου

Η ζωή της μπαταρίας του αυτοκινήτου μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις δικές μας συνήθειες και τα μικρά αλλά σημαντικά λάθη που ενδεχομένως κάνουμε στο ξεκίνημα της ημέρας.

Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή τους τη δυσάρεστη έκπληξη που μπορεί να επιφυλάσσει μια μπαταρία η οποία δεν διαθέτει την ικανότητα να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα ενός αυτοκινήτου, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της.

Ένας κύκλος που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα πέντε χρόνια, ανάλογα με τη χρήση και τη συντήρηση που πραγματοποιεί κανείς σε όλα εκείνα τα μηχανικά και μη μέρη που σχετίζονται με το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου και την μπαταρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς θα εστιάσουμε στις συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τον χρόνο ζωής μιας μπαταρίας και ειδικότερα στα λάθη που οι περισσότεροι από εμάς πραγματοποιούν μόλις μπουν στο αυτοκίνητο.

Οι σύντομες διαδρομές

Πραγματοποιώντας σύντομες διαδρομές με το αυτοκίνητό μας δεν βοηθάμε την μπαταρία του να μακροημερεύσει. Αντιθέτως μια τέτοια συνήθεια μπορεί να οδηγήσει στη σταδιακή αποφόρτισή της και στην πρόωρη αντικατάστασή της.

Κι αυτό γιατί μια μπαταρία «ξοδεύει» αρκετή ενέργεια στην προσπάθεια που καταβάλλει να θέσει σε λειτουργία έναν κινητήρα την οποία ενδεχομένως να μην προλάβει να ανακτήσει αν η διαδρομή που θα διανύσουμε είναι αρκετά σύντομη.

Η κακή συνήθεια των σύντομων διαδρομών, μακροχρόνια θα περιορίσει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας, η οποία σταδιακά θα χάσει τη ικανότητά της να αποθηκεύει ενέργεια.

Μπαταρία αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρήση υπερκαταναλωτών

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν μόλις μπουν στο αυτοκίνητο να ενεργοποιήσουν όλα, ανεξαιρέτως, τα συστήματα άνεσης, στρεσάρει μια μπαταρία η οποία ούτως ή άλλως έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα… απραγίας.

Σε ένα παγωμένο ξεκίνημα, λοιπόν, το πρωί η χρήση ηλεκτρικών συστημάτων, όπως το θερμαινόμενο παρμπρίζ, τα θερμαινόμενα καθίσματα ή ακόμα και η φόρτιση εξωτερικών συσκευών δεν ενδείκνυται, καθώς δεν επιτρέπει στην μπαταρία να ανακτήσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής το ηλεκτρικό φορτίο της.

Μπαταρία αυτοκινήτου

Άσκοπη χρήση προβολέων

Ένα ακόμα λάθος που πολλοί κάνουμε είναι η άσκοπη χρήση των προβολέων κατά τη διάρκεια της ημέρας ή των προβολέων ομίχλης τη νύχτα. Και στις δύο περιπτώσεις καταναλώνουμε επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια, βάζοντας δύσκολα σε μια μπαταρία που οφείλει να υποστηρίξει πλήθος συστημάτων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ