Το λάθος που κάνουμε με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου -Το πρόστιμο που μας περιμένει

Καθρέφτης αυτοκινήτου

Αρκετοί οδηγοί θεωρούν ότι μπορούν να κρεμάσουν διάφορα αντικείμενα στον εσωτερικό καθρέφτη του αυτοκινήτου τους, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη συνήθεια κρύβει αρκετούς κινδύνους.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να αντιληφθεί ότι το κρέμασμα αντικειμένων (αποσμητικό χώρου, μάσκες, θρησκευτικά σύμβολα, διακοσμητικά κ.α.) στον κορμό του εσωτερικού καθρέφτη περιορίζει το οπτικό μας πεδίο και αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

Little tree car mirror
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τοποθέτηση αντικειμένων σε αυτό το κεντρικό σημείο του πεδίου ορατότητας προσθέτει ένα ακόμα τυφλό σημείο μεταξύ αυτών που έχει ήδη το αυτοκίνητό μας. Το αποτέλεσμα είναι, ανάλογα τον όγκο του αντικειμένου που κρέμεται, να «κρυφτεί» πολύ εύκολα ένας πεζός ή ακόμα και ένας ποδηλάτης ή μοτοσυκλετιστής.

Mask

Μπορεί αυτή η τακτική να αποτελεί διευκόλυνση για τον οδηγό, δεν παύει όμως να είναι και μια κακή συνήθεια. Μάλιστα, την σημειώνει και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας λέγοντας στο άρθρο 81 ότι «Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από το εμπρός παρμπρίζ, ως και η επικόλληση σε αυτό αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού».

Dice from car mirror 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από την αναφορά σε αυτό το γεγονός, ο Κ. Ο. Κ. ορίζει πλέον και διοικητικό πρόστιμο που φτάνει τα 80 ευρώ, όπως συμβαίνει και σε πολλές ακόμα χώρες του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ