Αυτό είναι το λάθος με τα κλειδιά του αυτοκινήτου που κάνουμε όλοι

Car keys in ignition 1

Τα γεμάτα με κλειδιά μπρελόκ μπορεί να έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο αυτοκίνητό σας.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το αυτοκίνητο και κάθε μέρα καταρρίπτεται και ένας. Εδώ όμως υπάρχει ένας ακόμα «μύθος» που όχι μόνο είναι αληθινός, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνος εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Car keys in ignition 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ορισμένοι ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς μπορούν τα κλειδιά στο προσωπικό σας μπρελόκ να έχουν κάποια επίδραση διακόπτη της ανάφλεξης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη πολλών κλειδιών στο μπρελόκ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευαίσθητα εσωτερικά εξαρτήματα του «αφαλού» της ανάφλεξης, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για να κρατά πολύ βάρος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο διακόπτης της ανάφλεξης δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πολύ βάρος πάνω του και όταν κρεμάτε ένα βαρύ μπρελόκ στον διακόπτη της ανάφλεξης, κάθε δόνηση και στροφή θα φθείρει και σταθερά όλα τα ευαίσθητα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.

Car keys in ignition 3

Τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας του διακόπτη ανάφλεξης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα εκκίνησης του κινητήρα ή να δημιουργήσουν άλλα σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα κλειδιά και το πλήθος τους στο μπρελόκ, αλλά το συνολικό τους βάρος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απάντηση από ειδικό για το πόσα κλειδιά μπορεί να έχει ένα μπρελόκ αυτοκινήτου, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πέντε ή έξι κλειδιά θα πρέπει να είναι το μέγιστο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Car keys in ignition 4

Η πιο σοφή κίνηση βέβαια είναι να έχετε το κλειδί του αυτοκινήτου στο δικό του μπρελόκ, με σκοπό να μην υπάρχει αιωρούμενο βάρος στον διακόπτη της ανάφλεξης. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μία τέτοια κίνηση μπορεί να σας γλυτώσει από δαπανηρές επισκευές.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ