Αυτό είναι το κόλπο για να ζεστάνεις γρήγορα την καμπίνα του αυτοκινήτου σου

κρύα καμπίνα στο αυτοκίνητο

Ακολουθώντας μία απλή διαδικασία, ο οδηγός μπορεί να πετύχει τη γρήγορη και ομοιόμορφη θέρμανση της καμπίνας του αυτοκινήτου του.

Αισθητά μειωμένη είναι η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες, κάτι που καθιστά δυσάρεστη την είσοδο στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας κατά τις πρωινές ώρες.

Με το κρύο στο εσωτερικό του οχήματός μας να είναι τσουχτερό, όλοι επιθυμούμε να δημιουργήσουμε το γρηγορότερο δυνατόν ένα ζεστό περιβάλλον που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στον προορισμό μας δίχως να έχει προηγηθεί… τρέμουλο και «φλερτ» με την υποθερμία.

Για να το επιτύχουμε, ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να προβούμε σε κινήσεις πανικού, αλλά να ακολουθήσουμε μια απλή διαδικασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ζέσταμα καμπίνας αυτοκινήτου

Αρχικά με το που εισέλθουμε στο αυτοκίνητο πρέπει να αποφύγουμε την άμεση ενεργοποίηση της θέρμανσης. Αυτό διότι ο κινητήρας δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί, και έτσι το εσωτερικό θα κατακλύσει κρύος αέρας, ειδικά εφόσον ρυθμίσουμε τον ανεμιστήρα στη μέγιστη ένταση.

Καλό είναι, λοιπόν, να περιμένουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι το μοτέρ να πιάσει τη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Στη συνέχεια, μόλις δούμε ότι ο δείκτης θερμοκρασίας του αυτοκινήτου έχει ανέβει, ενεργοποιούμε τη θέρμανση, ρυθμίζουμε την ένταση στο minimum και κατευθύνουμε τη ροή του ζεστού αέρα προς τα πόδια μας.

ζέσταμα καμπίνας αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό διότι το κρύο συσσωρεύεται χαμηλά, οπότε φροντίζουμε να θερμάνουμε πρώτα εκείνα σημεία του αυτοκινήτου μας. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνουμε τη θέρμανση της καμπίνας και εξασφαλίζουμε ότι αυτή θα ζεσταθεί ομοιόμορφα.

Αφού περάσουν περίπου 10 λεπτά από τη στιγμή που ενεργοποιήσαμε τη θέρμανση, μπορούμε να ρυθμίσουμε τον κλιματισμό με βάση τις προτιμήσεις μας, δεδομένου ότι ο κινητήρας έχει φτάσει σε επαρκή θερμοκρασία ώστε ο αέρας που φτάνει στην καμπίνα να τη θερμαίνει αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ένδυση με «βαριά» ρούχα δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο προκειμένου να είμαστε ζεστοί πίσω από το τιμόνι, μιας και με αυτό τον τρόπο δυσχεραίνεται ο έλεγχος του αυτοκινήτου και ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής προστίμου. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ