Το άγνωστο κόλπο -Έτσι μπορείς να βρεις την ηλικία ενός αυτοκινήτου μέσα σε δευτερόλεπτα

φιμέ τζάμια στο αυτοκίνητο ποια τα πρόστιμα

Με έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο μπορείς να μάθεις πότε φτιάχτηκε ένα αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεσαι τα επίσημα έγγραφά του.

Ως γνωστόν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανόν να κρύβει παγίδες, τις οποίες ωστόσο μπορεί κανείς να αποφύγει αν γνωρίζει πώς να αποκωδικοποιήσει αριθμούς, σύμβολα και… σημάδια τα οποία συνήθως βρίσκονται σε κοινή θέα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχετε αμφιβολίες για την κατασκευαστική ηλικία ενός αυτοκινήτου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ώστε να την επιβεβαιώσετε, ακόμα κι αν δεν αποκτήσετε πρόσβαση στα επίσημα έγγραφα που το συνοδεύουν.

Ανατρέχοντας στα όσα αναγράφονται στα… ψιλά γράμματα ενός παρμπρίζ ή ενδεχομένως στα πλευρικά παράθυρα τότε μεταξύ άλλων μπορούμε να εντοπίσουμε και την ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα και κατά επέκταση του οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρμπρίζ

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση η ημερομηνία κατασκευής να αναγράφεται με κωδικοποιημένη μορφή, όπως με μικρές τελίτσες οι οποίες μαρτυρούν τον μήνα παραγωγής (π.χ. τρεις τελείες για τον Μάρτιο μήνα) και έναν αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο έτος (π.χ. 2 για το 2002).

Υπό κανονικές συνθήκες, η ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα θα είναι παραπλήσια εκείνης του αυτοκινήτου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανόν είναι να έχει υπάρξει θραύση και αντικατάσταση.

Παρμπρίζ αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολονότι η θραύση ενός παρμπρίζ και συνεπώς η αντικατάστασή του δεν αποτελεί ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο είναι πιθανόν να μαρτυρά και την εμπλοκή του αυτοκινήτου σε ένα σοβαρό ατύχημα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσουμε κάποια αναντιστοιχία θα πρέπει να ελέγξουμε σχολαστικά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του οχήματος ώστε να αποκλείσουμε ή όχι το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε ατύχημα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ