Με αυτό το κόλπο μπορείς να κάνεις το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο με μόνο 1 ευρώ

Car clean

Το να έχει ευχάριστη μυρωδιά του αυτοκίνητο και να είναι καθαρό δεν είναι δύσκολο και όπως μπορείτε να διαβάσετε, γίνεται χωρίς μάλιστα να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δύσκολες στις οδικές μετακινήσεις. Λογικό θα πούμε, μιας και η πλειοψηφία απολαμβάνει ήδη τις διακοπές της και κυκλοφορεί διαρκώς στους δρόμους γράφοντας χιλιόμετρα στο κοντέρ. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι επιβάτες περνάνε πολλές ώρες μέσα στην καμπίνα του αυτοκίνητου, για αυτό και η παραμονή μέσα σε αυτή πρέπει να είναι ευχάριστη.

Η αίσθηση καθαριότητας στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας σχετίζεται με την άνεση του οδηγού και των επιβατών. Το ταξίδι με ένα αυτοκίνητο στο οποίο τα πάντα είναι τακτοποιημένα και χωρίς ίχνη βρωμιάς, αναβαθμίζει την άνεση που απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζει άμεσα την αίσθηση καθαριότητας στο αυτοκίνητο είναι η μυρωδιά. Εξάλλου, δεν πρόκειται για κάποιο «νέο», μιας και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δίνουν ένα σημαντικό ποσό των πόρων για την μυρωδιά των καινούργιων μοντέλων τους.

Myrodia aftokinitou 2

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου και την χρήση, η ευχάριστη μυρωδιά που αναδύεται από την καμπίνα των επιβατών ενός νέου αυτοκινήτου καταλήγει να εξαφανίζεται. Μπορούμε όμως να κάνουμε το αυτοκίνητό μας να μυρίζει πάντα σαν καινούργιο, απλά και γρήγορα, με ένα απλό και προσιτό κόλπο.

Θα χρειαστείτε μόνο δύο πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι: νερό και μερικές σταγόνες μαλακτικό. Το μαλακτικό που χρησιμοποιούμε για τα ρούχα είναι ιδανικό για να «ποτίσει» με ευχάριστη μυρωδιά τις υφασμάτινες επιφάνειες και ταπετσαρίες του αυτοκίνητου μας.

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι με στόμιο ψεκασμού στο οποίο, αφού το γεμίσετε με νερό, προσθέτετε μερικές σταγόνες μαλακτικό. Λίγες μόνο σταγόνες αρκούν για να «μεταμορφωθεί» το νερό σε άρωμα, ιδανικό για το αυτοκίνητό σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Myrodia aftokinitou 3

Αμέσως μετά ψεκάζετε τις υφασμάτινες επιφάνειες του αυτοκινήτου, την μοκέτα του πατώματος και φυσικά τα πατάκια. Δεν συνιστούμε να το εφαρμόσετε στα καθίσματα, ούτε στον ουρανό, καθώς ο τελευταίος μπορεί να υγρανθεί υπερβολικά, με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει από την θέση του.

Το αρωματικό διάλυμα που έχουμε «δημιουργήσει» θα μας επιτρέψει να έχουμε πάντα ένα ευχάριστο άρωμα στο αυτοκίνητο, και σε περίπτωση που θέλουμε περισσότερη ένταση, δεν έχουμε παρά να αφήσουμε το σπρέι αποθηκευμένο στο πορτμπαγκάζ και, όποτε μας αρέσει, να ψεκάζουμε. Προσοχή μόνο, μην υπερβάλετε με την ποσότητα και μην ψεκάσετε το κέντρο από τα πατάκια γιατί μπορεί να γλιστρούν τα πέλματα και να υπάρξει θέμα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ