Κάνε το αυτοκίνητό σου καινούργιο μέχρι το Πάσχα –Οι πέντε βασικές κινήσεις

μεταφορά αντικειμένων πορτμπαγκάζ πρόστιμο

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι θα ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητό μας. Για να αποφύγουμε όμως πιθανές βλάβες και εκπλήξεις, καλό είναι να ακολουθήσουμε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

Οι αργίες του Πάσχα δεν αργούν και αυτό σημαίνει ότι αρκετοί θα τις εκμεταλλευτούν για να κάνουν διακοπές, είτε σε κάποιο τουριστικό μέρος είτε στον τόπο καταγωγής τους. Και όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Spring road trip 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να έχετε πραγματοποιήσει στο αυτοκίνητό σας τους πέντε ελέγχους που παραθέτουμε, προκειμένου να κινηθείτε με ασφάλεια και φυσικά, να μην χαλάσετε τις διακοπές σας.

1. Στάθμες υγρών

Engine coolant

Ο έλεγχος και το συμπλήρωμα των δοχείων όλων των υγρών ζωτικής σημασίας του αυτοκινήτου είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία του. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να τσεκάρετε την στάθμη του αντιψυκτικού, του υγρού φρένων, του υδραυλικού τιμονιού και φυσικά του λιπαντικού κινητήρα. Εννοείται, ότι θα πρέπει να ελέγξετε και την κατάσταση αυτών των υγρών.

2. Υαλοκαθαριστήρες

Windshield wipers
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βεβαιώστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες έχουν ακόμα «ζωή» και μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους καθαρίζοντας το τζάμι, ενώ ελέγξτε και ότι το δοχείο υγρού πλύσης είναι γεμάτο. Η άνοιξη είναι μια εποχή που ο καιρός είναι ασταθής, οπότε καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι.

3. Τακάκια φρένων

Car brakes

Η σωστή λειτουργία του συστήματος πέδησης είναι ύψιστης σημασίας για την ασφάλεια. Εάν ακούτε κάποιο μεταλλικό θόρυβο κατά την επιβράδυνση, σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε τακάκια. Καλό όμως είναι να πραγματοποιήσετε και έναν οπτικό έλεγχο για να δείτε το πάχος της πάστας που διαθέτουν.

4. Ελαστικά

Tyre pressure chech
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο έλεγχος των ελαστικών δεν πρέπει να πραγματοποιείται κάθε φορά που θέλετε να ταξιδέψετε, αλλά κάθε δύο εβδομάδες. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι η κατάσταση και το βάθος του πέλματος και των τεσσάρων ελαστικών, καθώς και τις πιέσεις. Μην ξεχάσετε να επιθεωρήσετε και την ρεζέρβα, όταν υπάρχει.

5. Φώτα

Car lights

Τα φώτα είναι πολύ σημαντικά γιατί αυξάνουν την ασφάλεια με την οποία κινούμαστε. Ένας γρήγορος έλεγχος περιμετρικά θα επαληθεύσει ότι όλα λειτουργούν σωστά, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να ελέγξετε και το ύψος της δέσμης τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ