Κακοκαιρία Ελπίς: Πώς βάζω αλυσίδες στο αυτοκίνητο (video)

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Η κακοκαιρία Ελπίς έφερε χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν χρειαστεί να κινηθείτε; Πώς θα βάλετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο;

Η κίνηση με το αυτοκίνητο σε δρόμου παγωμένους ή με χιόνι αντενδείκνυται εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Σε αυτή την περίπτωση είναι επιβεβλημένο να χρησιμοποιήσετε αντιολισθητικές αλυσίδες, που θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε με ασφάλεια.

Πώς όμως θα τις τοποθετήσετε στο αυτοκίνητο; Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να κάνετε κάποιες «πρόβες» στο σπίτι προτού οδηγήσετε, ώστε εάν χρειαστεί να τις τοποθετήσετε εύκολα και γρήγορα, ανεξαρτήτως συνθηκών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Δηλαδή στον πίσω άξονα στα πισωκίνητα οχήματα και στον εμπρός άξονα στα προσθιοκίνητα. Στους εμπρός τροχούς τοποθετούνται και στα τετρακίνητα οχήματα.

Με τις αλυσίδες, η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 30 χιλιόμετρα/ώρα. Οδηγώντας με τις αλυσίδες, θα πρέπει να κάνετε προσεκτικές κινήσεις, καθότι μπορεί οι κινητήριοι τροχοί να έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση λόγω των αλυσίδων, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους τροχούς.

Τέλος, οι σωστά τοποθετημένες αλυσίδες πρέπει να δείχνουν και να είναι «τεντωμένες».

Δείτε στο παρακάτω video πώς να τοποθετήσετε σωστά τις αλυσίδες:

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ