Η άγνωστη λειτουργία που κρύβει το κουμπί του θερμαινόμενου παρμπρίζ και ελάχιστοι γνωρίζουν

Θερμαινόμενο παρμπρίζ

Ιδιαίτερα απαραίτητος για την απομάκρυνση της πρωινής υγρασίας από το πίσω τζάμι, ο γνωστός σε όλους μας διακόπτης κρύβει και άλλες εξίσου χρήσιμες λειτουργίες για τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου.

Μόνο ευχάριστη δεν είναι η εμπειρία να ξυπνήσεις το πρωί και να αντικρίσεις το πίσω παρμπρίζ καλυμμένο από ένα στρώμα υγρασίας, ενώ φυσικά εγείρονται και ζητήματα ασφάλειας λόγω της περιορισμένης ορατότητας προς τα πίσω.

Στο πρόβλημα αυτό λύση δίνει ο γνωστός σε όλους μας διακόπτης του θερμαινόμενου παρμπρίζ, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά καθαρίζει το τζάμι από την υγρασία. Τι συμβαίνει όμως όταν η υγρασία έχει καλύψει και τους πλευρικούς καθρέπτες, αποτρέποντας έτσι από τους οδηγούς να δουν στα πλάγια του αυτοκινήτου τους;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, φυσικά, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν φροντίσει να παρέχουν χείρα βοηθείας στους οδηγούς.

πίσω θερμαινόμενο παρμπρίζ

Για το τελευταίο φροντίζει πάλι το ίδιο κουμπί, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα των περισσότερων σύγχρονων αυτοκινήτων. Πρόκειται για το κουμπί ξεθαμπώματος του πίσω τζαμιού, το οποίο, όπως αγνοούν πολλοί, προσφέρει τις «υπηρεσίες» του και στους πλευρικούς καθρέπτες – αρκεί οι τελευταίοι να είναι θερμαινόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι θερμαινόμενοι καθρέπτες δεν αποτελούν στοιχείο του εξοπλισμού όλων των αυτοκινήτων. Σε περίπτωση, λοιπόν, που το αυτοκίνητό σου δεν ενσωματώνει τη συγκεκριμένη λειτουργία, τότε πρέπει να αναζητήσεις εναλλακτικούς τρόπους για το ξεθάμπωμα των καθρεπτών.

θερμαινόμενο παρμπρίζ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτα απ’ όλα, όμως, πρέπει να γνωρίζεις ότι εφόσον διατηρείς τους καθρέπτες καθαρούς, τότε αυτοί θα θολώνουν λιγότερο απ’ ό,τι συνήθως.

Όσο περισσότερους ρύπους και σκόνη έχει μια γυάλινη επιφάνεια, τόσο πιο εύκολα συγκεντρώνεται υγρασία και έτσι μεγεθύνεται και το πρόβλημα με το θόλωμα των τζαμιών.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ