Η άγνωστη λειτουργία του διακόπτη των φλας

Flash signal 1

Το αυτοκίνητό μας έχει ορισμένες «κρυφές» λειτουργίες και ο διακόπτης των φλας διαθέτει μία από αυτές για να προστατεύσει το παρκαρισμένο αυτοκίνητο μας.

Όσο καλά και εάν παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και όσο ιδανική και εάν είναι η θέση στάθμευσης, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα υπάρχει η σκέψη ότι ίσως συμβεί κάτι σε αυτό.

Για αυτό τον λόγο, ορισμένοι κατασκευαστές, κυρίως Ευρωπαίοι, προσφέρουν μία επιπλέον λειτουργία στα φώτα τα αυτοκινήτων τους, για να το κάνουν ορατό ακόμα και παρκαρισμένο.

Η συγκεκριμένη λειτουργία ονομάζεται «φώτα στάθμευσης» και ουσιαστικά ανάβει την μικρή σκάλα των φώτων μόνο από την μία πλευρά. Τα φώτα στάθμευσης θα τεθούν σε λειτουργία μόνο εάν ο διακόπτης της ανάφλεξης είναι στην θέση OFF. Μόλις σβήσουμε τον κινητήρα, μετακινούμε τον διακόπτη των φλας επάνω ή κάτω, ανάλογα με την πλευρά των φώτων που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Parking lights

Όταν το φως στάθμευσης είναι αναμμένο, παραμένει αναμμένο το μπροστινό πλευρικό φως μικρής σκάλας και το πίσω φως στην αντίστοιχη πλευρά του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που θέλουμε να θέσουμε σε λειτουργία τα φώτα στάθμευσης και στις δύο πλευρές, με κλειστή την ανάφλεξη, επιλέγουμε την λειτουργία της μικρής σκάλας φώτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα μοντέλα θα πρέπει ίσως να τραβήξετε περιστροφικό διακόπτη των φώτων, ενώ σε μερικά σύγχρονα αυτοκίνητα τα φώτα στάθμευσης ενεργοποιούνται μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα φώτα στάθμευσης δεν προορίζονται για πολύωρη ή ολονύχτια χρήση. Εάν το αυτοκίνητο ανιχνεύσει ότι η μπαταρία των 12 volt έχει χαμηλή φόρτιση, τα φώτα στάθμευσης θα σταματήσουν να λειτουργούν για να μπορέσει μετά το ηλεκτρικό σύστημα να εκκινήσει τον κινητήρα. Ουσιαστικά, το μέγιστο χρονικό περιθώριο που μπορεί να λειτουργήσουν τα φώτα στάθμευσης είναι δύο ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ