Το επικίνδυνο κόλπο των 2 ευρώ που έχει κατακλύσει το Internet -Τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει

γρατζουνιά στο αυτοκίνητο

Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από σχεδόν ανέξοδα κόλπα, πολλά εκ των οποιων μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητό μας. Τι αναφέρουν οι ειδικοί.

Όσο προσεκτικός και αν είναι ένας οδηγός, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει σε τέλεια κατάσταση το αμάξωμα του αυτοκινήτου του, ειδικά όταν το τελευταίο κινείται καθημερινά εντός των κέντρων των πόλεων.

Η πιο συχνή απειλή για το αμάξωμα του ΙΧ σχετίζεται με τις γρατζουνιές, μιας και μπορούν να προκληθούν οπουδήποτε και υπό κάθε είδους οδηγική συνθήκη: Κατά το παρκάρισμα σε έναν δημόσιο δρόμο, τον ελιγμό μέσα σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ κ.ο.κ.

Μια βαθιά γρατζουνιά όχι μόνο υπονομεύει την εμφάνιση των ΙΧ μας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει και στη δημιουργία σκουριάς και ως εκ τούτου καλό είναι φροντίζουμε έγκαιρα για την επούλωση της «πληγωμένης» περιοχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γρατζουνιά στο αυτοκίνητο

Εφόσον οι γρατζουνιές είναι ρηχές, μπορούμε να καταφύγουμε σε ένα στυλό, ή μια αλοιφή που εγγυώνονται ότι η μικροφθορά στο αμάξωμα του αυτοκινήτου μας θα εξαφανιστεί.

Παράλληλα, το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει και κάποια ελάχιστου κόστους τρικ στα οποία πρωταγωνιστούν προίόντα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Η αντιμετώπιση γρατζουνιών με οδοντόκρεμα όντως βοηθάει εφόσον οι γρατζουνιές είναι ρηχές.

Το επικίνδυνο κόλπο

Υπάρχει, ωστόσο, ένα κόλπο που έχει γίνει viral -μιας και συστήνεται από φαινομενικά έγκυρα ειδησεογραφικά Μέσα- το οποίο όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αλλά και το επιβαρύνει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Κάποιοι που συστήνονται ως “car experts” αναφέρουν ότι εφόσον ρίξουμε Coca-Cola και πούδρα σε μια γρατζουνιά και τρίψουμε την επιφάνεια, η μικροφθορά θα εξαφανιστεί. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Michael Bissona, ειδικός πάνω σε θέματα αυτοκίνησης στη Διεθνή Ένωση Οδηγών, ανέφερε στη Mirror τα εξής: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η χρήση Coca Cola και πούδρας για την αντιμετώπιση των γρατζουνιών δεν συνιστά μια μέθοδο που συστήνεται και μπορεί να βλάψει το χρώμα του αυτοκινήτου».

γρατζουνιά στο αυτοκίνητο

«Η όξινη φύση του αναψυκτικού μπορεί να διαβρώσει τα προστατευτικά στρώματα του χρώματος, οδηγώντας σε περαιτέρω φθορά με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, η πούδρα δεν έχει τις απαραίτητες ιδιότητες για να “γεμίσει” ή να κρύψει αποτελεσματικά τις γρατσουνιές και η εφαρμογή της μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφες υφές ή αποχρωματισμό», πρόσθεσε ο Michael Bissona, ο οποίος συστήνει στους οδηγούς να βασίζονται στα ειδικά προϊόντα και τις μεθόδους που προτείνονται από τους επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ