Το air condition δεν λειτουργεί: Ποιοι είναι οι λόγοι - Πόσο θα κοστίσει η ζημιά

Klimatismos 1

Η επισκευή του συστήματος κλιματισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να είναι δαπανηρή.

Λίγα πράγματα σε αυτό τον κόσμο κρατάνε για πάντα, και τα συστήματα κλιματισμού σίγουρα δεν είναι από αυτά. Από την άλλη, με λίγη γνώση και προσοχή, μπορείτε να καταλάβετε ποιο μπορεί να είναι το αίτιο του προβλήματος που αντιμετωπίζετε και να λύσετε το πρόβλημα χωρίς πολλά έξοδα.

Klimatismos 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μπορει να παρουσιάσει βλάβες το σύστημα κλιματισμού και να μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να το έχετε πάντα σε φόρμα.

Ελαττωματικός θερμοστάτης

Η πιο κοινή αιτία βλάβης στα συστήματα κλιματισμού είναι ένας ελαττωματικός ή χαλασμένος θερμοστάτης. Όταν “κολλήσει” ο θερμοστάτης, μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει προβλήματα στον κλιματισμό της καμπίνας, αλλά στο σύστημα ψύξης του κινητήρα σας. Και ενώ το πρώτο αφορά μόνο την άνεση του οδηγού και των επιβατών, το δεύτερο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ζημιά στον κινητήρα. Ενδεικτικά, το κόστος αντικατάσταση κυμαίνεται από 20 έως 50 ευρώ.

Klimatismos 5

Χαμηλό επίπεδο ψυκτικού υγρού

Το δεύτερο πιο συχνό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι λίγη ποσότητα υγρού στο κύκλωμα ψύξης. Όταν πέσει η στάθμη του ψυκτικού υγρού, εισέρχεται πιο ζεστός αέρας στο σύστημα κλιματισμού, γεγονός που επηρεάζει με την σειρά του τη θερμοκρασία και την υγρασία στην καμπίνα. Η διαρροή όμως στο κύκλωμα ψύξης αναγνωρίζεται εύκολα από τη χαρακτηριστική γλυκιά μυρωδιά που έχει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμμένη αντίσταση ανεμιστήρα

Εάν η αντίσταση του ανεμιστήρα του ψυγείου είναι κατεστραμμένη, μπορεί να έχετε πρόβλημα με τη ρύθμιση της ταχύτητάς του ή μπορεί και να μην λειτουργεί καθόλου. Προσοχή. Για την αντικατάσταση του υπολογίστε γύρω στα 40 ευρώ.

Klimatismos 3

Βουλωμένο καλοριφέρ κλιματιστικού

Η θερμότητα από το ζεστό ψυκτικό υγρό μεταδίδεται στην καμπίνα μέσω του καλοριφέρ. Εάν όμως φράξει με διάφορα μικρά φύλλα και βρωμιές ή βουλώσει το κύκλωμά του, τότε δεν θα δουλεύει ούτε τον χειμώνα.

Διαρροή στο ψυγείο

Μια διαρροή στο ψυγείο του αυτοκίνητου μπορεί να είναι ο λόγος που η στάθμη του ψυκτικού υγρού έχει μειωθεί, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Μία απλή επισκευή θα σας κοστίσει κοντά στα 80 με 100 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φθαρμένη καλωδίωση ή καμένες ασφάλειες

Η καλωδίωση του αυτοκινήτου σας μπορεί να καταστραφεί ή να βραχυκυκλώσει κάπου. Αυτό σημαίνει ότι το ψυγείο του κλιματιστικού μπορεί να μην ενεργοποιηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η αντικατάσταση των ασφαλειών κυμαίνεται από 20 έως 30 ευρώ.

Πρόβλημα στα χειριστήρια του κλιματισμού

Εάν δεν λειτουργούν τα φυσικά ή αφής πλήκτρα του συστήματος κλιματισμού, τότε δεν θα μπορέσετε και να απολαύσετε και την λειτουργία του.

Klimatismos 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ