Δεν λειτουργεί το κλειδί του αυτοκινήτου σου; Αυτό είναι το κόλπο που θα σε σώσει

kleidi autokinitou asirmato

Η μη λειτουργία ενός ασύρματου κλειδιού δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, μιας και οι κατασκευαστές έχουν προνοήσει για το συγκεκριμένο σενάριο.

Αλματώδεις είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των τεσσάρων τροχών τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και πιο σύγχρονα συστήματα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ένας μηχανισμός ο οποίος τείνει να παγιωθεί στα αυτοκίνητα είναι το κλείδωμά/ξεκλείδωμά τους από απόσταση, που μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τη συνηθισμένη κίνηση τοποθέτησης του κλειδιού στην κλειδαριά της πόρτας.

Επιπροσθέτως, τα σύγχρονα ηλεκτρονικά κλειδιά έχουν καταστήσει δυνατή την ενσωμάτωση του συστήματος keyless start που επιτρέπει την εκκίνηση του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού (start button).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ασύρματο κλειδί αυτοκινήτου

Η πολυπλοκότερη, ωστόσο, φύση των σύγχρονων κλειδιών είναι άρρηκτα συνυφασμένη και με μια… αχίλλειο πτέρνα: Φέρουν μικρές μπαταρίες που κάποια στιγμή ενδέχεται να εξαντληθούν, ενώ ο μηχανισμός τους ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποια δυσλειτουργία που θα αποτρέψει τη μετάδοση του σήματος από το κλειδί στο αυτοκίνητο.

Η μη λειτουργία του ηλεκτρονικού κλειδιού ίσως πανικοβάλει τους οδηγούς που θα βρεθούν στη συγκεκριμένη άβολη κατάσταση. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας.

ασύρματο κλειδί αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό διότι μέσα σε στο πρώτο ασύρματο κλειδί του αυτοκινήτου μας υπάρχει ένα εφεδρικό (παραδοσιακό) μεταλλικό κλειδί έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Για να αφαιρεθεί το κλειδί από το τηλεχειριστήριο θα πρέπει να πατήσουμε ένα ειδικό πλήκτρο και τραβήξουμε το κλειδί προς τα έξω. Στη συνέχεια τοποθετούμε (με τον παραδοσιακό τρόπο) το κλειδί στην κλειδαριά στο κάτω μέρος της λαβής της πόρτας του οδηγού, και εν συνεχεία ξεκλειδώνουμε.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πολλές φορές οι κλειδαριές του αυτοκινήτου δεν βρίσκονται σε εμφανές σημείο, μιας και «κρύβονται» κάτω από τις πλαστικές χειρολαβές των θυρών. Επομένως θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε ένα πλαστικό κάλυμμα.

Και πώς θα ενεργοποίησουμε τον κινητήρα;

Το ερώτημα που ανακύπτει, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση είναι πώς θα εκκινήσει ο κινητήρας εφόσον δεν λειτουργεί το κλειδί μας; Ούτε εδώ υπάρχει λόγος να μας λούσει κρύος ιδρώτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και αν έχει εξαντληθεί η μπαταρία το start-button θα συνεχίσει να λειτουργεί. Παρ’ όλα αυτά, ίσως χρειαστεί να κρατήσουμε το κλειδί πιο κοντά στο κουμπί ενεργοποίησης του μοτέρ.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω μέθοδος ενδέχεται να μην είναι συμβατή με όλα τα μοντέλα. Προκειμένου, λοιπόν, να ξέρουμε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε για να βγούμε από τη δύσκολη θέση, καλό είναι να έχουμε ανατρέξει εκ των προτέρων στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματός μας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ