Βρήκες το αυτοκίνητό σου τρακαρισμένο; Τι πρέπει να κάνεις

Τρακαρισμένο αυτοκίνητο

Ειδικά στους δρόμους της πόλης, δυτυχώς είναι συχνό το φαινόμενο να βρει ένας οδηγός το αυτοκίνητό του τρακαρισμένο ως την πλέον δυσάρεστη έκπληξη της ημέρας.

Αναμφίβολα ένας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, η οποία σταθμεύουν τα οχήματά τους στο δρόμο και όχι σε κάποιο γκαράζ, είναι η πρόκληση ζημιάς από κάποιο άλλο διερχόμενο όχημα.

Μάλιστα, το φαινόμενο της πρόκλησης ζημιάς σε ένα αυτοκίνητο και η φυγή του οδηγού που την προκάλεσε είναι δυτυχώς ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Βρήκες το αυτοκίνητο σου τρακαρισμένο; Τι πρέπει να κάνεις
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης του αυτοκινήτου με τις ζημιές θα πρέπει να διατηρήσει την ηρεμία του και να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε στην περίπτωση που βρούμε το αυτοκίνητό μας τρακαρισμένο είναι να το ελέγξουμε περιμετρικά για να εξακριβώσουμε αν ο οδηγός του άλλου οχήματος έχει αφήσει κάποιο σημείωμα με τα στοιχεία του. Σε περίπτωση που δεν βρούμε κάτι, ρωτάμε του περίοικους και τα γειτονικά μαγαζιά εάν είδαν το συμβάν ή εάν συγκράτησαν την πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκίνητου που σας χτύπησε.

Εάν δεν μπορέσετε να λάβετε κάποια πληροφορία που να οδηγεί στον εντοπισμό του υπαίτιου, τότε η μόνη σας σωτηρία αναφορικά με την ανέξοδη επισκευή του αυτοκινήτου θα ήταν αν είχατε προνοήσει για κάλυψη μικτής ασφάλειας. Σε αντίθετη συνθήκη θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιθανότητα αποζημίωσης είναι πρακτικά μηδαμινή.

Parkarismeno 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και αν δεν βρείτε το όχημα που προκάλεσε τη ζημιά, θα πρέπει να ενημερώσετε την αστυνομία και την ασφαλιστική σας εταιρεία, ώστε να καταγραφεί το συμβάν. Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτείτε όλες τις πιθανότητες που έχετε να εμφανιστεί σε δεύτερο χρόνο ο οδηγός που σας τράκαρε ή κάποιος αυτόπτης μάρτυρας που έχει κάποιο στοιχείο και να αποζημιωθείτε.

Τέλος, εάν υπάρχουν κάμερες καταστημάτων που έχουν καταγράψει το συμβάν και βοηθούν στον εντοπισμό του οδηγό που σας τράκαρε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το υλικό τους αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Εάν όμως ο υπαίτιος δεν αναγνωρίσει τα συγκεκριμένα στοιχεία και κινηθεί νομικά, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν θα δεχθούν τα βίντεο ως αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ