Βενζίνη και diesel: Έτσι μπορείς να κερδίσεις λεφτά όταν γεμίζεις

times kausimon foularisma poso kostize

Οι καταναλωτές μπορούν να απορροφήσουν μέρος της αύξησης των τιμών, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά βήματα.

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές μπαράζ ανατιμήσεων έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές, με την τιμή της βενζίνης να σπάει κάθε ρεκόρ, βάζοντας “φωτιά” στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Η επιδότηση των καυσίμων, που ανακοινώθηκε προχθές (17/3) από τους αρμόδιους υπουργούς (διαβάστε περισσότερα εδώ), αναμένεται να λειτουργήσει ως… ανάσα για τους οδηγούς, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί πανάκεια.

Εν αναμονή της αποκλιμάκωσης των τιμών στα καύσιμα, οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι προσαρμοστούν στα υπάρχοντα δεδομένα, και να προσπαθήσουν οι ίδιοι να μετριάσουν την οικονομική επιβάρυνση, μέσω μερικών απλών τρόπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
times kausimon simvoules

Πώς θα κερδίσεις λεφτά

Προτού επισκεφτούμε το βενζινάδικο κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε μια έρευνα αγοράς, ώστε να εντοπίσουμε τα πρατήρια καυσίμων με τις πιο προσιτές τιμές.

Με μια ολιγόλεπτη βόλτα στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε τα φθηνότερα “βενζινάδικα” στην περιοχή μας, μέσω της ιστοσελίδας fuelprices.gr. Αρκεί να επιλέξουμε το νομό, τον δήμο και τον τύπο καυσίμου που μας ενδιαφέρει (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Εφόσον επιθυμούμε να γλιτώσουμε τα περιττά έξοδα, απαιτείται να γνωρίζουμε ότι οι τιμές των καυσίμων στα βενζινάδικα που βρίσκονται σε αυτοκινητοδρόμους είναι -στις περισσότερες περιπτώσεις - ακριβότερα έως και 0,20 ευρώ/λίτρο συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Παράλληλα, πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων λανσάρουν προωθητικά προγράμματα που επιτρέπουν τη μείωση της τιμές των καυσίμων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Προγράμματα Επιβράβευσης για τη συλλογή πόντων, η εξαργύρωση των οποίων επιτρέπει στον καταναλωτή να “κερδίσει” την αξία του ΦΠΑ, απορροφώντας μέρος της αύξησης των τιμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπροσθέτως, δεν απουσιάζουν και κάποιες προσφορές – συνήθως μια ημέρα την εβδομάδα – στο πλαίσιο των οποίων η ενισχυμένη βενζίνη προσφέρεται στην τιμή της απλής.

Μην ξεχνάμε ότι τα ενισχυμένα καύσιμα εμπεριέχουν κάποια πρόσθετα συστατικά οικονομίας, μειώνοντας την την απώλεια ενέργειας που προκύπτει από την τριβή και τη συσσώρευση ιζημάτων στο σύστημα καυσίμου.

times kausimon simvoules

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ