Αφρός ξυρίσματος στο αυτοκίνητο -Το κόλπο για να γλιτώσεις χρήματα

Αφρός ξυρίσματος στο αυτοκίνητο

Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να βρει τον δρόμο του και στο αυτοκίνητο και να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του με περισσότερους από έναν τρόπους.

Στις μέρες μας μπορείτε να βρείτε στην αγορά δεκάδες προϊόντα, τα οποία έχουν εξελιχθεί ειδικά για το αυτοκίνητό σας και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση και την προστασία του.

Η περιποίηση του αυτοκινήτου μπορεί ωστόσο να γίνει και με προϊόντα καθαρισμού οικιακής χρήσης, ακόμη και με κάποια από τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που έχουμε στο ντουλάπι του μπάνιου μας, τα οποία μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα με το τελικό αποτέλεσμα αλλά και τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμφίβολα ανάμεσα σε αυτά τα προϊόντα ξεχωρίζει ο κλασικός αφρός ξυρίσματος (όχι η αλοιφή αλλά ούτε και το τζελ), ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον αφρό ξυρίσματος είναι να τον εφαρμόσει στην εσωτερική πλευρά των παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Με αυτή την κίνηση τα παρμπρίζ θα καθαρίσουν καλά, ωστόσο ο κύριος λόγος που χρησιμοποιείται ο αφρός είναι για την αποτροπή του θαμπώματος των τζαμιών.

Για να το κάνετε σωστά χρειάζεστε, εκτός από τον αφρό και δύο-τρία καθαρά πανάκια μικροϊνών. Εφαρμόζετε τον αφρό πάνω σε ένα από τα πανάκια και έπειτα περνάτε με αυτό και τον απλώνετε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του παρμπρίζ. Μετά από δυο με τρία λεπτά χρησιμοποιείτε τα καθαρά πανάκια για να απομακρύνετε τον αφρό, τα οποία επίσης δεν πρέπει να είναι βρεγμένα, όπως και το πρώτο πανάκι που χρησιμοποιήσατε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αφρός καθάρισε το παρμπρίζ από τους ρύπους, ενώ άφησε και ένα προστατευτικό στρώμα στο παρμπρίζ το οποίο θα αποτρέψει το θάμπωμα των τζαμιών για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά αυτό το προστατευτικό από την υγρασία στρώμα δεν κρατάει για πάντα και θα πρέπει να το εφαρμόσετε ξανά έπειτα από ένα χρονικό διάστημα ώστε το παρμπρίζ σας να συνεχίσει να μην θαμπώνει.

Ο κλασικός αφρός ξυρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο περίπου τρόπο για τον καθαρισμό σκληρών «σαγρέ» επιφανειών στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Και σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζετε τον αφρό χρησιμοποιώντας ένα πανάκι, τον αφήνετε για μερικά λεπτά και έπειτα, με την βοήθεια μιας μαλακής οδοντόβουρτσας τρίβετε ελαφρώς τη επιφάνεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για τον καθαρισμό υφασμάτινων επιφανειών. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το αυτοκίνητο μετά τον καθαρισμό. Αν έχετε καθαρίσει με αυτό τα καθίσματα θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν, ενώ οι επενδύσεις από alcantara χρειάζονται λιγότερο χρόνο.

Μην χρησιμοποιήσετε τον αφρό σε επιφάνειες από γνήσιο δέρμα καθώς ενδέχεται να αφήσει «λεκέδες». Για τον ίδιο λόγο πριν χρησιμοποιήσετε τον αφρό στις υφασμάτινες επιφάνειες, βρείτε ένα μικρό μέρος που δεν είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα και δοκιμάστε πρώτα εκεί

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αφήνετε τον αφρό να δράσει για 10-15 λεπτά πριν τον σκουπίσετε, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσετε και εδώ μια μαλακή οδοντόβρουρτσα. Πριν από την εφαρμογή του αφρού, περάστε τα καθίσματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ