Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα που έχουν αυτονομία... αυτοκινήτου

QyietKat Apex

Η αμερικανική QuietKat παρουσίασε δύο e-bikes που δεν είναι μόνο από τα ισχυρότερα της αγοράς, αλλά προσφέρουν και αυτονομία που αγγίζει τα 145 χιλιόμετρα.

Οι λάτρεις του mountain bike και της περιπέτειας στο βουνό βρήκαν τα νέα τους ορόσημα: τα Apex XD / Apex HD της εταιρείας QuietKat, η οποία στην Αμερική συνοδεύεται από τη φήμη κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων με πολύ φίνο σχεδιασμό, κατασκευαστική ποιότητα και προσεγμένα υλικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι η ηλεκτρική τους αυτονομία αγγίζει τα 145 χιλιόμετρα με κάθε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας στο σκελετό τους, γεγονός που δίνει στους ποδηλάτες μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Ο ίδιος ο σκελετός, επιπλέον, είναι κατασκευασμένος από αλουμινίο και θεωρείται από τους πλέον στιβαρούς στην αγορά.

Οι μπαταρίες του 30Ah προσφέρουν την ενέργειά τους στον ηλεκτροκινητήρα που αγγίζει τα 200 Nm (!) ροπής, ενώ η μετάδοση στον πίσω τροχό γίνεται μέσω του συστήματος 1000W VPO 2.0 Automatic Shifting. Οι αλλαγές σχέσεων γίνεται αυτόματα χωρίς κενά, μπλοκαρίσματα ή ζημιές.

Κάθε μοντέλο προσφέρει δύο διαφορετικά οδηγικά προφίλ: το Stealth προσφέρει αθόρυβη λειτουργία και χρήση των πεταλιών, ενώ το Climb βοηθά στην ανάβαση σε ανηφορικούς, ορεινούς δρόμους. Όσο για την ανάρτηση, τα αντεστραμμένα πιρούνια που της εταιρείας ΚΚΕ (όντως, υπάρχει) για τον εμπρός τροχό έχουν διαδρομή 12 εκατοστών. Οι τροχοί 26 ιντσών φορούν ελαστικά Kenda Juggernaut για τη μέγιστη πρόσφυση σε κάθε τερέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αμερική, τα e-bikes Apex της QuietKat ξεκινούν από τα 2.999 δολάρια (ήτοι 2.762 ευρώ) και φτάνoυν μέχρι και τα 4.499 δολάρια (4.144 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ