Η τεχνολογία που θα σώσει τους ποδηλάτες

Germin Varia RTL515

Ένα από τα πλέον σημαντικά αξεσουάρ ασφάλειας για τους ποδηλάτες, το radar της Garmin, ειδοποιεί τον αναβάτη για τα οχήματα που τον προσεγγίζουν πίσω του - και έχει και εσνωματωμένο φως.

Το Garmin Varia RTL515 συνδυάζεται με την ηλεκτρονική οθόνη Edge για ποδήλατα ή με το smarthphone ή το smarhwatch του ποδηλάτη, για να του μεταδώσει τις πληροφορίες για την κίνηση πίσω του με πολλαπλές οπτικές ενδείξεις και ήχους μέσω της ειδικής εφαρμογής Varia της Garmin. Μάλιστα, είναι συμβατό και με άλλες εφαρμογές, όπως η Ride.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, αναβοσβήνει το έντονο φως του για να προειδοποιήσει τον επερχόμενο οδηγό του οχήματος για την παρουσία ενός ποδηλάτη μπροστά του, κι αυτό μπορεί να είναι σωτήριο σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Το φως αναβοσβήνει στη μεγαλύτερή του ένταση όταν ανιχνεύσει όχημα που προσεγγίζει στα 140 μέτρα, αλλά είναι ορατό από απόσταση άνω των δύο χιλιομέτρων.

Η πρόσδεση του radar της Garmin στο ποδήλατο είναι πολύ απλή, καθώς δένεται στην κολόνα της σέλας με ένα σύνδεσμο που εμπεριέχεται στη συσκευασία. Οι διαστάσεις του είναι 98,6x19,7x39,6 χιλιοστά, και ζυγίζει μόνο 71 γραμμάρια.

Το φως του έχει τέσσερα επίπεδα λειτουργίας, τα Steady, platoon, night blink και day blink. Το πρώτο -σταθερό φως- έχει 20 lumens, το δεύτερο 8, το τρίτο 29 και το τελευταίο 65 lumens. Η αυτονομία της μπαταρίας του κυμαίνεται στις 6-8 ώρες για τα τρία πρώτα, και στις 16 ώρες με το φλας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Garmin το διαθέτει στην ιστοσελίδα της, όπως και η Amazon, με προτεινόμενη τιμή 159,99 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ