Το πρώτο ποδήλατο με τριγωνικές ρόδες -Πώς λειτουργεί (video)

Ποδήλατο με τριγωνικές ρόδες video - 2023

Ένα λειτουργικό ποδήλατο με τριγωνικούς τροχούς είναι σίγουρα μια εντυπωσιακή κατασκευή που θα τραβά τα βλέμματα σε κάθε σας βόλτα όπου και αν κινηθείτε.

Ένα ακόμη ποδήλατο που ξεπερνά τα όρια της συμβατικής σχεδίασης και τα «βάζει» με τους νόμους της Φυσικής είναι αυτό που δημιούργησε ο Ουκρανός Sergii Gordieiev, που θέλει να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι το εντυπωσιακό στιλ μπορεί να συνδυαστεί με την λειτουργικότητα... έστω εν μέρει.

Ο Gordieiev μας εντυπωσίασε την πρώτη φορά όταν δημιούργησε ένα λειτουργικό ποδήλατο με τετράγωνους τροχούς «ερπύστριες» το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα με την δημιουργία ενός ποδηλάτου με τριγωνικούς τροχούς, οι οποίοι σε σχέση με το προηγούμενο project του Ουκρανού περιστρέφονται κανονικά.

Για να δημιουργήσει τις τριγωνικές ρόδες ο Gordieiev… «επανεφηύρε» τον τροχό από την αρχή χρησιμοποιώντας το ξύλο ως υλικό κατασκευής των νέων ζαντών και συμβατικά ελαστικά που τα έκοψε και τα κόλλησε πάνω στη ζάντα χωρίς να χρησιμοποιήσει σαμπρέλα.

Για να πετύχει τον σκοπό του ο Ουκρανός έκανε εκτεταμένες τροποποιήσεις και στο πλαίσιο που είχε στη διάθεσή του, στο ψαλίδι αλλά και στο πιρούνι ώστε οι τροχοί να ανεβοκατεβαίνουν χωρίς όμως να γίνεται αυτό και με το ίδιο το ποδήλατο.

Προφανώς η πρόταση του Gordieiev δεν έχει καμία προέκταση που να σχετίζεται με την πρακτικότητα. Είναι ωστόσο εντυπωσιακά δημιουργική, παρά τις τεράστιες απώλειες από τις επιπλέον τριβές, με τον Ουκρανό να μοιράζεται με το κοινό το πώς έφτασε στην κατασκευή του ποδηλάτου με τους τριγωνικούς τροχούς στο video που ακολουθεί, ένα video που ανάρτησε στο κανάλι «The Q» στο YouTube.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ