Το νέο ηλεκτρικό scooter της Honda κοστίζει μόλις 900 ευρώ

Honda Motocompacto

Ένα scooter-βαλίτσα με κόστος μικρότερο των 1.000 ευρώ παρουσίασε η Honda, επιστρέφοντας δυναμικά στις ηλεκτροκίνητες προτάσεις μικροκινητικότητας.

Ένα scooter σε μορφή μικρής βαλίτσας αποκάλυψε η Honda, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει μια εναλλακτική λύση αστικής μετακίνησης.

Το scooter-βαλίτσα της Honda αποτελεί την αναβίωση ενός project που είχε υλοποιηθεί το μακρινή δεκαετία του 1980.

Το Motocompato, όπως ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο από τον προσεχή Νοέμβριο, τουλάχιστον στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή του δεν θα υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια.

Honda Motocompacto
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλεκτροκίνητο scooter της Honda ζυγίζει μόλις 18 κιλά, διαθέτοντας έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα ισχύος 490 watts, ο οποίος επιτρέπει να αναπτύξεις την ταχύτητα των 24 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία, το νέο Motocompato της Honda μπορεί να διανύσει έως και 19 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, η οποία σε απλή πρίζα ολοκληρώνεται σε περίπου 3,5 ώρες.

Honda Motocompacto

Στον βασικό εξοπλισμό του scooter-βαλίτσα της Honda περιλαμβάνονται τα φωτιστικά σώματα LED καθώς και οι βασικές ενδείξεις της υπολειπόμενης αυτονομίας και της ταχύτητας κίνησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη μορφή της βαλίτσας, οι εξωτερικές διαστάσεις του scooter φτάνουν τα 74 εκατοστά σε μήκος, τα 54 εκατοστά σε ύψος και τα σχεδόν 10 εκατοστά σε πάχος.

Honda Motocompacto
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό επιτρέπει την εύκολη αποθήκευσή του στον χώρο αποσκευών οποιοδήποτε αυτοκινήτου και τη χρήση του για την κάλυψη μικρών αποστάσεων, από και προς το σταθμευμένο όχημα και μέχρι τον τελικό προορισμό.

Το scooter-βαλίτσα προσφέρεται σε συνδυασμό με μια εφαρμογή για smartphones το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση φόρτισης αλλά και να υπολογίσει αν τα αποθέματα ενέργειας επαρκούν ώστε να φτάσει στον τελικό προορισμό του.

Honda Motocompacto

Όπως προαναφέραμε, η τιμή του Honda Motocompato θα ξεκινά από τα 995 δολάρια, ωστόσο, για την ώρα η ιαπωνική φίρμα δεν έχει επιβεβαιώσει αν το ηλεκτροκίνητο scooter πρόκειται να διατεθεί και εκτός αμερικανικών συνόρων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ