Ηλεκτρικά πατίνια ξανά στην Αθήνα – Σε ποιο δήμο θα τα βρείτε

patinia hopp greece

Τα διαμοιραζόμενα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στην Αθήνα, διευκολύνοντας σε σημαντικό βαθμό της μετακινήσεις των πολιτών. Από ποια περιοχή ξεκινούν.

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται η διαμοιραζόμενη μικροκινητικότητα στην Ευρώπη, με μεγάλους πρωταγωνιστές τα ηλεκτρικά πατίνια τα οποία προσφέρονται προς μίσθωση στους πολίτες.

Εκ διαμέτρου αντίθετο είναι το σκηνικό στη χώρα μας, δεδομένου ότι οι εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα του shared micromobility είναι ελάχιστες.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας και κυκλοφορίας, όπως επίσης η κακή κατάσταση των δρόμων και τα φαινόμενο βανδαλισμού των ηλεκτρικών πατινιών, με αποκορύφωμα τη… ρίψη των εν λόγω οχημάτων μικροκινητικότητας στα νερά του Θερμαϊκού (Θεσσαλονίκη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
hopp greece Πατινια αθήνα

Η θέσπιση, ωστόσο, κανόνων κυκλοφορίας για τη χρήση των  Ε.Π.Η.Ο. σε συνδυασμό με τη θετική ανταπόκριση σε πολιτειακό επίπεδο, έχουν δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω προώθηση των προς ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της χώρας μας.

Η Αθήνα αποκτά ηλεκτρικά πατίνια

Μία από τις εταιρείες που δείχνει αποφασισμένη να καλύψει το έλλειμα λύσεων μικροκινητικότητας στη χώρα μας είναι και η εταιρεία Hopp, με έδρα την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέκιαβικ.

Ο νέος «παίκτης» στον τομέα της μικροκινητικότητας ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία επί ελληνικού εδάφους από την Πρέβεζα, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέφτασε και στην Αθήνα, με αφετηρία την Κηφισιά, κατόπιν συνεργασίας με τη δημοτική αρχή.

Πρόκειται για δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια τα οποία είναι «διασκορπισμένα» σε διάφορα σημεία της περιοχής των Βορείων Προαστίων, όπου υπάρχουν ειδικά σημεία στάθμευσης των πατινιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
hopp greece Πατινια αθήνα

Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτές των ηλεκτρικών πατινιών της Hopp δεν μπορούν να τα… παρατήσουν σε οποιοδήποτε μέρος της Κηφισιάς, αλλά μόνο σε ειδικούς οριοθετημένους χώρους με σχετική διαγράμμιση.

Αναφορικά με τη διαδικασία μίσθωσης των ηλεκτρικών πατινιών της Hopp, αυτή είναι ιδιαίτερα εύκολη με τον χρήστη να καλείται να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1) Να κατεβάσει το app (εφαρμογή) της εταιρείας στο κινητό του.
2) Να ξεκλειδώσει το πατίνι, σαρώνοντας τον QR κωδικό που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι του οχήματος.
3) Να ανέβει στο πατίνι απολαμβάνοντας τη διαδρομή του
4) Μόλις φτάσει στον προορισμό του

hopp greece Πατινια αθήνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του app ο χρήστης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο που βρίσκονται τα πατίνια, αλλά και τη διαθεσιμότητά τους.

Η Hopp, τέλος, πέρα από την Κηφισιά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Φιλαδέλφειας. 

hopp greece Πατινια αθήνα

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ