Γιατί οι οδηγοί μισούν τους ποδηλάτες; Έρευνα αποκαλύπτει

Ποδηλάτες στον δρόμο

Μια νέα έρευνα φέρνει στο φως την… εκτίμηση που τρέφουν οι οδηγοί για τους ποδηλάτες με τους οποίους καλούνται να μοιραστούν την άσφαλτο σε δημόσιους δρόμους.

Η συνύπαρξη ποδηλατών αλλά και οδηγών τετράτροχων ή ακόμα και δίτροχων δεν είναι πάντα… ειρηνική. Αυτού τουλάχιστον περιγράφουν τα αποτελέσματα μια έρευνας, η οποία διεξήχθη στη Μ. Βρετανίας με τη συμμετοχή 12.000 οδηγών αποτυπώνοντας σε αριθμούς το μέγεθος του προβλήματος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν τα προβλήματα στη σχέση των οδηγών με τους ποδηλάτες, καθώς ο 1 στους 3 ιδιοκτήτες οχημάτων ζητά την απαγόρευση της κίνησης ποδηλάτων σε δημόσιους δρόμους και τον περιορισμό τους στους ποδηλατοδρόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ποδήλατα στον δρόμο

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο το οποίο προκύπτει από την έρευνα είναι ότι 7 στους 10 οδηγούς απαιτούν την ασφαλιστική κάλυψη των ποδηλατών. Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι αρκετοί οδηγοί -σχεδόν το 35%- θεωρούν ότι τα ποσά τα οποία επενδύονται για την κατασκευή υποδομών για τους ποδηλάτες είναι υπερβολικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στο 2022, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναθεωρήθηκε στη Μ. Βρετανία προσφέροντας περισσότερες ελευθερίες στα ποδήλατα σε σχέση με τα υπόλοιπα οχήματα στον δρόμο, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Ποδήλατα στον δρόμο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή μάλιστα πάγωσε και η προσπάθεια δημιουργίας ενός νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα επέβαλε την ασφάλιση των ποδηλάτων και ως εκ τούτου τη δυνατότητα κάλυψης των ζημιών που προκαλούνται από τη σύγκρουση ενός ποδηλάτου με ένα όχημα.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση του αριθμού όχι μόνον των ποδηλάτων αλλά και των πατινιών ακόμα και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας δημιουργεί θέματα ασφαλείας τα οποία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να διευθετηθούν με την αυστηρή εφαρμογή των όσων προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ