Επίθεση της Yamaha στα ηλεκτρικά ποδήλατα: Αυτά είναι τα 3 νέα της μοντέλα

Yamaha eBikes

Η Yamaha μπαίνει στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων με τρία μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών.

Η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων υποδέχεται έναν ακόμα διεκδικητή της εμπορικής πίτας, την Yamaha. Μετά από χρόνια κατασκευής και διάθεσης εξαρτημάτων για άλλες μάρκες, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να επεκτείνει τους ορίζοντές της και να παρουσιάσει τα δικά της ποδήλατα.

Η Yamaha παρουσίασε φέτος τη νέα της στρατηγική με στόχο την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας. Το σχέδιο Switch ON, έτσι ονομάζεται, περιλαμβάνει μια νέα σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Η εν λόγω σειρά προϊόντων περιλαμβάνει αρχικά τρία μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών: Mountain Bike, Gravel και Urban. Τα Moro 07, Wabash RT και CrossCore RC, τα οποία θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω του δικτύου Επίσημων Αντιπροσώπων Μοτοσυκλετών της ιαπωνικής εταιρείας, απευθύνονται σε μία μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Yamaha Moro 07

Το Moro 07 είναι το premium eMTB της Yamaha. Το πλαίσιο τύπου Dual Twin που εξελίχθηκε με την αγωνιστική τεχνογνωσία της ιαπωνικής εταιρείας, διαθέτει δύο συμμετρικούς επάνω και κάτω σωλήνες που εξασφαλίζουν υψηλή ακαμψία, κορυφαία ισορροπία και τρομερή ευελιξία. Σε αυτό το πλαίσιο προστίθενται εξαρτήματα κορυφαίας ποιότητας, όπως πλήρης ανάρτηση RockShox, φρένα Magura MT5 και ελαστικά της Maxxis.

Επιπλέον, ενσωματώνει τον καινούριο ηλεκτροκινητήρα της Yamaha, τον PW-X3, που προσφέρει άμεση υποβοήθηση κατά την εκκίνηση χάρη στην τεχνολογία Zero Cadence. Η μπαταρία είναι επίσης της Yamaha και συγκεκριμένα το μοντέλο 500 Wh. Τέλος, το σύστημα Interface X σας επιτρέπει να συνδέετε ένα smartphone για επικοινωνία, πλοήγηση κ.α.

Yamaha Wabash RT
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πολυχρηστικό Yamaha Wabash RT είναι ένα νέο ποδήλατο Gravel που προσφέρει στους αναβάτες τη δυνατότητα να κινηθούν και εκτός αστικού ιστούς για να εξερευνήσουν νέα μέρη και να απολαύσουν τη βόλτα, επειδή το ίδιο το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με το να φτάσετε σε κάποιο προορισμό. Η σχεδίαση του πλαισιου προσφέρει μια νέα γεωμετρία που παρέχει ασφάλεια και άνεση, καθώς και ελαφριά αίσθηση σε όλα τα τερέν, άσφαλτο και χαλίκι.

Το ηλεκτρομοτέρ της Yamaha, PW-ST3, διαθέτει ροπή 70 Nm και προηγμένη τεχνολογία που παρέχει το σωστό επίπεδο υποβοήθησης κάθε στιγμή για να κάνει την ποδηλασία πιο εύκολη, ενεξαρτήτως κλίσης. Περιλαμβάνει επίσης την προαναφερθείσα τεχνολογία Zero Cadence και οθόνη που παρουσιάζει διάφορες πληροφορίες. Μεταξύ των τεχνικών χαρακτηριστικών του, ξεχωρίζουν η μπαταρία ιόντων λιθίου 500 Wh, ο εξοπλισμός και τα φρένα της σειράς Shimano GRX και τα ελαστικά Maxxis Rambler TR EXO.

Yamaha CrossCore RC
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άλλος μέλος της νέας σειράς ηλεκτρικών ποδηλάτων της Yamaha είναι το CrossCore RC που προορίζεται για αστική χρήση. Η υποβοήθηση του πεντάλ παρέχεται από το ηλεκτρομοτέρ PW-ST3 της Yamaha που ξεχωρίζει για την αθόρυβη λειτουργία του και την άμεση απόκριση. Εκτός από ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, το ηλεκτρομοτέρ χρησιμοποιεί αισθητήρες που παρακολουθούν τον τρόπο που κάνετε ποδήλατο και προσαρμόζουν την ηλεκτρική υποβοήθηση.

Διαθέτει μια χαλαρή όρθια θέση για τον αναβάτη, το πλαίσιο είναι αλουμινίου και είναι εξοπλισμένο με ένα ίσιο τιμόνι και μπροστινό πιρούνι με διαδρομή 63 χλστ. Η οθόνη στον λαιμό διευκολύνει την αλλαγή στα προγράμματα λειτουργίας και τον έλεγχο της στάθμης της μπαταρίας. Η μπαταρία, όπως και στα άλλα δύο μοντέλα, είναι η 500 Wh της Yamaha.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ