Επιδότηση αγοράς κράνους -Ποια χώρα δίνει το καλό παράδειγμα;

Electric Scooter

Ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση πραγματοποιούν οι Ιταλοί προσφέροντας επιδότηση για την αγορά κράνους σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια.

Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης, το οποίο μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ, εκπονείται στη γειτονική Ιταλία, χαρίζοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ή ακόμα και στους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών να αποκτήσουν ένα κράνος σε προνομιακή τιμή ή ακόμα και δωρεάν στην περίπτωση που το κόστος δεν υπερβαίνει εκείνο του ποσού με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά του.

Τα καλά νέα έρχονται από την πόλη της Φλωρεντίας, η δημοτική αρχή της οποίας προσφέρει το ποσό των 30 ευρώ για εκείνους που μετακινούνται χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό πατίνι και θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα κράνος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κράνος επιδότηση

Η επιδότηση των 30 ευρώ θα αφορά κι εκείνους που έχουν αποκτήσει κράνος από την 1η Νοεμβρίου του 2021, αρκεί φυσικά να προσκομίσουν την απόδειξη αγοράς του.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή της Φλωρεντίας ξεκαθάρισε ότι το ποσό θα αποδίδεται στον δικαιούχο σε διάστημα μόλις 30 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης του αντίστοιχου αιτήματος, το οποίο και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

Κράνος επιδότηση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή της Φλωρεντίας είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση του κράνους στους αναβάτες των ηλεκτρικών πατινιών, ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα να μην βρει εφαρμογή.

Πλέον, με τη σχεδόν δωρεάν απόκτηση κράνους, προσφέρεται ένα επιπλέον κίνητρο στους ιδιοκτήτες και τους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Κράνος επιδότηση

Μετά και την αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, αυξάνοντας σημαντικά τη χρήση όχι μόνον των ηλεκτρικών πατινιών αλλά και των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων, γεγονός που καθιστά επιτακτική τη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ