Ένα e-bike για… μπασκετμπολίστες

DirtySixer

Μεγέθη ηλεκτρικών ποδηλάτων υπάρχουν πολλά, με αρκετές επιλογές διαστάσεων πλαισίου, ώστε να βολεύονται οι αναβάτες ανεξαρτήτως ύψους.

Ωστόσο αυτό αφορά σε... λογικά πλαίσια και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και περιπτώσεις ακραίες. Όπως για παράδειγμα ένας αθλητής του μπάσκετ. Συνήθως υπερβολικά ψηλός για να χρησιμοποιήσει e-bike. Σωστά;

Κι όμως, υπάρχει μία εταιρεία που εδώ και σχεδόν μία δεκαετία ειδικεύεται στη δημιουργία ποδηλάτων για ειδικές περιπτώσεις. Απλά τώρα το κάνει και με e-bikes!

Ο λόγος για τη DirtySixer, την εταιρεία του David Folch, που βλέποντας τον κόσμο από τα 198 εκατοστά, βίωσε ο ίδιος την ανάγκη δημιουργίας ποδηλάτων για ψηλούς. Έτσι άρχισε να δημιουργεί ποδήλατα με τροχούς 36 ιντσών, με το πελατολόγιο του να περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα του μπάσκετ όπως ο Shaquille O’Neal, ο Lebron James, ο Kevin Durant κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα λοιπόν θα έχουν και μία ηλεκτρική επιλογή, που θα ακούει στο όνομα eDirtySixer. Ακόμα βρίσκεται σε φάση εξέλιξης αλλά η αμερικανική εταιρεία μοιράστηκε κάποια στοιχεία με το electrek.co.

Θα εφοδιάζεται με τον mid-drive ηλεκτροκινητήρα Shimano E800 ενώ από την ίδια εταιρεία θα προέρχονται και οι αποσπώμενες μπαταρίες 500Wh. Αντί για αλυσίδα συναντάμε belt drive, που παρέχει πιο ήσυχες μετακινήσεις και μεγαλύτερη αντοχή. Η DirtySixer κάνει λόγο για σχεδόν 100 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η μετάδοση θα είναι Rohloff XXL 14-σχέσεων, οι 36άρες ζάντες θα είναι από τη Nextie, το σασί θα είναι από αλουμίνιο ενώ θα υπάρχει έκδοση πόλης και έκδοση mountain bike με πηρούνια-αναρτήσεις. Θα ζυγίζουν 27 και 29 κιλά αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λανσάρισμα του eDirtySixer υπολογίζεται για τα μέσα του 2023, με την τομή απόκτησής του να εκτιμάται πως θα είναι τσουχτερή: περί τα $8,000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ