Το ελαφρύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο είναι made in Bulgaria

Vello Bike+ 1

Το νέο ηλεκτρικό Vello Bike+ του Valentin Vodev ζυγίζει μόλις 9,9 κιλά.

Το ποδήλατο αποτελεί την φθηνότερη και πιο προσιτή επιλογή για προσωπική αστική μετακίνηση και τα θετικά και τα αρνητικά του είναι γνωστά. Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, όπου η μαζική χρήση του ποδηλάτου σε καθημερινή βάση είναι γεγονός. Και στο πνεύμα των σύγχρονων τάσεων προς την ηλεκτροκίνηση και την μικροκινητικότητα, οι κατηγορίες των ποδηλάτων εξελίσσονται διαρκώς.

Vello Bike+ 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την παραγωγή ποδηλάτων ασχολείται και ένας Βούλγαρος που ονομάζεται Valentin Vodev. Το τελευταίο προϊόν της εταιρείας του Vello, που ίδρυσε στη Βιέννη το 2013 με τη σύζυγό του Valerie Wolff, είναι το αναδιπλούμενο Bike+ Titanium που παρουσιάστηκε στο London Cycle Show.

Vello Bike+ 3

Με μόλις 9,9 κιλά βάρος, το ηλεκτρικό Bike+ είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και μπορεί να θεωρηθεί το ελαφρύτερο στον κόσμο. Επιπλέον, είναι αναδιπλούμενο, όπως και άλλα ποδήλατα της Vello, και ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι ολόκληρη η διαδικασία αναδίπλωσης διαρκεί μόνο οκτώ δλ.. Κάτι που δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα, μιας και μπορεί κάποιος να το μεταφέρει εύκολα στο σπίτι του.

Vello Bike+ 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα ποδήλατα Vello διαθέτουν σύστημα KERS (Kinetic Energy Recovery System) που επαναφορτίζει την μπαταρία κατά το φρενάρισμα ή την κατηφόρα. Σύμφωνα με τη Vello, μπορείτε να διανύσετε 50 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Επιπλέον, μπορούν να εξοπλιστούν είτε με λειτουργία Mountain Drive για κίνηση σε ορεινό έδαφος είτε με το Schlumpf Drive Speed για κίνηση στην πόλη. Ωστόσο, το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο τιτανίου της Vello δεν είναι φθηνό, καθώς κοστίζει 4.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ