Αυτό είναι το ελαφρύτερο ηλεκτρικό mountain bike στον κόσμο!

Thomus Lightrider e Ultimate

Η Thomus λάνσαρε το Lightrider E Ultimate και το συνόδεψε με τον τίτλο του ελαφρύτερου Full-Suspension eMTB στον κόσμο!

Η ελβετική εταιρεία δημιούργησε ένα καλαίσθητο ηλεκτρικό mountain bike, το οποίο είναι... χαμαιλέοντας. Προσφέρεται σε διαφορετικά μεγέθη σκελετού, διαφορετικές επιλογές μπαταρίας, διαστάσεων τροχών, διαδρομή πιρουνιών ανάρτησης κ.α.

Κοινώς προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις σας. Αλλά αν το μέλημά σας είναι να έχετε ένα ελαφρύ όχημα, τότε τα μόλις 14.6 kg θα σας εντυπωσιάσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμή που είναι κάτω κι από τα 15 κιλά του Leaos Pressed Bike, το οποίο είναι το πιο ελαφρύ e-bike με αποσπώμενη μπαταρία αλλά πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο δίχως ανάρτηση, με αποκλειστικό προσανατολισμό πόλης.

Πως κατάφερε η Thomus να κρατήσει τόσο χαμηλά το βάρος; Μα φυσικά με τη χρήση ανθρακονημάτων στο πλαίσιο. Το Lightrider E Ultimate που προσφέρεται σε τρεις χρωματικές επιλογές (μαύρο, λευκό και κόκκινο), πατά σε τροχούς 29 ιντσών. Μπορείτε να επιλέξετε πια διαδρομή στα πιρούνια εμπρός σας βολεύει: από 120mm έως 150mm. Κι ανάλογα με την επιλογή, θα έχετε και προϊόν που θα προέρχεται από μία εκ των Marzocchi, Fox και DT Swiss. Πίσω, η αντίστοιχη διαδρομή κυμαίνεται από τα 120mm έως τα 140mm.

Το Lightrider E Ultimate έχει 12 ταχύτητες και ο αναβάτης κάθεται στην εντυπωσιακά ελαφριά σέλα «Selle Italia SLR C59», στην οποία έχει γίνει επίσης χρήση ανθρακονημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς το εν λόγω μοντέλο αναπτύχθηκε με στενή συνεργασία με τη Maxon, φέρει και το σύστημα μετάδοσης Bikedrive Air, που επιτυγχάνει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο βάρος και την ευελιξία.

Το Lightrider E Ultimate μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 25 χλμ./ώρα. Η μέγιστη ροπή του είναι στα 40 Nm ενώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μπαταρίες 250Wh, 360Wh ή 426Wh. Ο Thomus δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα τιμές αυτονομίας – μόνο τις... κανονικές τιμές.

Οι προπαραγγελίες έχουν ανοίξει, οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο ενώ η τιμή απόκτησης του ελβετικού eMTB ξεκινά από τα 6μιση χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ