Το BMW Motorrad Vision AMBY εν δράσει (video)

BMW Motorrad Vision AMBY

Πάνε μόνο μερικές εβδομάδες απ’ όταν το BMW Group αποκάλυψε το όραμά του για την ατομική κινητικότητα εντός και εκτός αστικού ιστού.

Παρουσιάζοντας πέντε πρωτοποριακά πρωτότυπα, που υπό την ομπρέλα της ηλεκτροκίνησης, ψηφιοποίησης και βιωσιμότητας, δημιουργούν ένα ευέλικτο μίγμα σε δύο και τέσσερις τροχούς που απαντά ολοκληρωμένα σε ποικίλες ανάγκες κινητικότητας.

Ένα από αυτά τα πέντε, είναι το BMW Motorrad Vision AMBY, που θυμίζει λιγότερο e-bike και περισσότερο μοτοσικλέτα, καθώς εξοπλίζεται με χειρόγκαζο και μαρσπιέ τύπου μοτοσικλέτας αντί για πετάλια ποδηλάτου.

BMW Motorrad Vision AMBY
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

AMBY σημαίνει “Adaptive Mobility”. Το BMW Motorrad Vision AMBY κινείται ηλεκτρικά σε τρεις κατηγορίες ταχύτητες για διαφορετικούς τύπους δρόμων. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης επιτρέπει να αναπτύσσονται μέχρι 25 km/h σε ποδηλατοδρόμους, μέχρι 45 km/h σε δρόμους εντός πόλης και μέχρι την τελική ταχύτητα των 60 km/h σε δρόμους πολλαπλών λωρίδων και εκτός πόλης.

Η επιλογή του επιπέδου ταχύτητας όπως και η ανίχνευση του δρόμου επιτυγχάνονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας geofencing, κάτι που επιτρέπει και την αυτόματη ρύθμιση της τελικής ταχύτητας.

Το BMW Motorrad Vision AMBY δεν εντάσσεται σε καμία από τις υπάρχουσες κατηγορίες: αν και οπτικά θυμίζει ποδήλατο, έχει καρδιά μοτοσικλέτας. Οι λεπτές αναλογίες το καθιστούν στιβαρό και ικανό για περιπέτειες, ενώ η σχεδίασή του απηχεί το εκφραστικό στυλ και τη διάταξη μιας μοτοσικλέτας Enduro.

Με παχύ πέλμα - τόσο στον εμπρός τροχό των 26” που φέρει πιο λεπτό ελαστικό, όσο και στο πίσω τροχό των 24” με πιο στρογγυλοποιημένο ελαστικό, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις και τις πολλαπλές ικανότητές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW Motorrad Vision AMBY

Η πλήρως ενσωματωμένη σέλα με ύψος 830 mm είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό μοτοσικλέτας όπως και τα σταθερά μαρσπιέ. H σέλα λειτουργεί και ως στιλιστικό στοιχείο επάνω πάνω από το επίπεδο, ανοδικό πάνω τμήμα του πλαισίου, διαμορφώνοντας μια εντυπωσιακή, φρέσκια εμφάνιση για την BMW Motorrad – έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών.

Το μεγάλων διαστάσεων πιρούνι ποδηλάτου στον εμπρός τροχό φέρει προστατευτικά και χαρίζει σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα μία πιο επιβλητική, δυναμική εμφάνιση. Ένας μικρός προβολέας σχήματος U που αποτελεί στοιχείο ταυτότητας της BMW Motorrad παραπέμπει καθαρά στις ρίζες του πρωτοτύπου μοντέλου, όπως και το διπλό πίσω φως LED.

BMW Motorrad Vision AMBY
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με συνολικό βάρος μόλις 65 kg, το Vision AMBY είναι πολύ ελαφρύτερο από άλλες μοτοσικλέτες, κάτι που διασφαλίζει εξαιρετική ευελιξία και σβελτάδα.

Φτάνει όμως με τη θεωρία, ας περάσουμε στην πράξη, με το σύντομο αλλά πολύ ενδιαφέρον video που ετοίμασε η BMW Motorrad για να μας συστήσει το Vision AMBY...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ