Τα νέα ποδήλατα της Yamaha διαθέτουν «τετρακίνηση» και υδραυλικό τιμόνι (video)

Yamaha ebikes

Η Yamaha εντυπωσίασε στο Japan Mobility Show, παρουσιάζοντας δύο καινοτόμες προτάσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα βουνού, που διαφέρουν σε σχέση με τα… πιο παραδοσιακά.

Τα δύο πρωτότυπα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, τα οποία ονομάζονται Y-00Z MTB και Y-01W AWD μας προϊδεάζουν για το απώτερο μέλλον της μετακίνησης και τις δυνατότητες της τεχνολογίας στον κόσμο των eBikes.

Το Yamaha Y-01W AWD συνδυάζει την εντυπωσιακή σχεδίαση με την προηγμένη τεχνολογία, καθώς εμφανισιακά μοιάζει όπως ένα συμβατικό ποδήλατο βουνού, αλλά ουσιαστικά κρύβει στοιχεία που συναντάμε σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Χάρη στους δύο κινητήρες που ενσωματώνει στον σκελετό του, διαθέτει τετρακίνηση, καθώς ο ένας από αυτούς μεταδίδει την κίνηση στον πίσω τροχό και άλλος στον μπροστινό. Χρησιμοποιεί διπλές μπαταρίες, ενώ τα φαρδιά του ελαστικά υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις σε διαφορετικά εδάφη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Yamaha ebikes b

Χωρίς να υστερεί σε καινοτομία, το Yamaha Y-00Z MTB θεωρείται πιο παραδοσιακό σχεδιαστικά. Το συγκεκριμένο ξεχωρίζει για τη μονάδα split drive και το σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης του τιμονιού (EPS), που βελτιώνει την οδική συμπεριφορά και την σταθερότητα στην χρήση εκτός δρόμου. Επίσης περιλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι ανάρτησης και μια μεγάλη μπαταρία.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν αποκαλυφθεί. Να διευκρινίσουμε πως και τα δύο ποδήλατα ανήκουν προς το παρόν… στην σφαίρα της φαντασίας της Yamaha, αποτελώντας πρωτότυπα και όχι μοντέλα παραγωγής. Θα μπορούσαν ωστόσο στο μέλλον, να γίνουν πραγματικότητα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ