Αυτός είναι ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα -Πού βρίσκεται (video)

Baros Pass 1

Δεσπόζοντας σε υψόμετρο που φτάνει τα 1.904 μ., ο Αυχένας του Μπάρου είναι προικισμένος με ατελείωτη ομορφιά και συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ήπειρο.

Πέρα από τις μαγευτικές αμμουδιές με τα κρυστάλλινα νερά, η χώρα μας βρίθει και από ορεινούς θησαυρούς που σε προσκαλούν να τους εξερευνήσεις, ανταμείβοντάς σε με μοναδικές εικόνες που συνθέτουν μια μεθυστική εμπειρία.

Πλούσιο σε κάλλος είναι και το υψηλότερο σημείο όπου μπορεί να οδηγήσει κανείς εντός της Ελλάδας. Σε υψόμετρο 1.904 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ο Αυχένας του Μπάρου που δεσπόζει στη νότια πλευρά της Πίνδου, αποτελεί το υψηλότερο ασφαλτοστρωμένο οδικό πέρασμα της χώρας μας και συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυχένας του Μπάρου

Ειδικότερα, δρόμος συνδέει την Ανθούσα και το Χαλίκι (Θεσσαλία) με τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι (Ήπειρος), μία διαδρομή που συνορεύει με τα σύννεφα, και δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις κορυφές Περιστέρι και Κακαρδίτσα στα 2.294 και 2.429 μέτρα αντίστοιχα.

Ο δρόμος υπήρχε από παλιά και χρησιμοποιούνταν από τους αγωγιάτες και τσελιγκάδες της Πίνδου, είτε για να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα στα δυσπρόσιτα χωριά, είτε για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους. Το 2014 όμως ασφαλτοστρώθηκε πλήρως, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε ένα τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος και πόλο έλξης για πολλούς φυσιολάτρεις.

Αυχένας του Μπάρου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θεά είναι μοναδική, και κάθε στροφή κρύβει και μία νέα οπτική έκπληξη από τους σχηματισμούς των επιβλητικών βράχων και τις απόκρημνες χαράδρες.

Η διαδρομή ενδείκνυται για περιήγηση όταν υπάρχει ήπιος καιρός στην περιοχή χωρίς χιονοπτώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ενδεχόμενο να μην μπορέσετε να την πραγματοποιήσετε και να αναγκαστείτε να γυρίσετε στα μισά της διαδρομής, χάνοντας την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα μέρος που είναι προικισμένο με ατελείωτη ομορφιά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ