Υποχρεωτική η μάσκα στο φαρμακείο κάθε αυτοκινήτου. Τι αλλάζει;

Μάσκα αυτοκίνητο

Η πανδημία έφερε στην καθημερινότητά μας τη χρήση της προστατευτικής μάσκας και πλέον, το 2022 αυτό θα φέρει αλλαγές στα αυτοκίνητα, αφού θα πρέπει υποχρεωτικά το φαρμακείο τους να έχει μέσα δύο μάσκες.

Μέσα στο 2022 αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη η διάθεση των νέων φαρμακείων αυτοκινήτων, που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα τα οποία ακολουθούν την οδηγία DIN 13164, η οποία μπήκε σε ισχύ το 2014.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα υπάρξει στη νέα οδηγία που υποχρεωτικά θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα φαρμακεία αυτοκινήτων, είναι να περιλαμβάνονται στο εσωτερικό τους και δύο προστατευτικές μάσκες προσώπου, εκτός από τα ήδη υποχρεωτικά υλικά που πρέπει να έχουν σήμερα – Δείτε τι πρέπει να έχει ένα φαρμακείο αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φαρμακείο αυτοκινήτου

H αλλαγή αυτή θα ισχύσει όχι μόνο για τα καινούργια φαρμακεία αυτοκινήτου, αλλά και για τα υπάρχοντα, ενώ θα είναι υποχρεωτική για όλα τα επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα. Επίσης, η υποχρέωση αυτή θα παραμείνει και μετά το τέλος της πανδημίας.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει το νέο μέτρο, ωστόσο στη Γερμανία που θα μπουν πρώτα σε ισχύ τα νέα φαρμακεία, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στη χρονιά, όταν επικυρωθεί η συγκεκριμένη αλλαγή από τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Στην Ελλάδα συνεχίζουν να ισχύουν τα φαρμακεία αυτοκινήτου που ακολουθούν την οδηγία DIN 13164 του 2014, όμως είναι δεδομένο ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ