Υποχρεωτική η χρήση αλκοολόμετρων στα νέα αυτοκίνητα - Πού θα εφαρμοστεί;

Alcohol Free Driving 1

Με προεδρικό διάταγμα μετατρέπεται σε η υποχρεωτική η τοποθέτηση αλκοολόμετρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα. τα οποία θα προσφέρονται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους τροχαίων ατυχημάτων στις περισσότερες χώρες του πλανήτη και οι τρόποι αντιμετώπισης μιας πραγματικής μάστιγα ποικίλουν.

Μπορεί, λοιπόν, στις σκανδιναβικές χώρες να εφαρμόζεται και μάλιστα με επιτυχία το μέτρο των μηδενικών ορίων, ωστόσο, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Η ενσωμάτωση συσκευών εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ ανάμεσα στις τεχνικές προδιαγραφές των νέων αυτοκινήτων που θα διατίθενται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συσκευές εντοπισμού μέθης θα λειτουργούν είτε παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του οδηγού είτε ανιχνεύοντας -μέσω της αναπνοής του- την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Στην περίπτωση που το αντίστοιχο σύστημα κρίνει ότι ο οδηγός δεν είναι ικανός να συνεχίσει την πορεία του, τότε θα επιβάλλονται περιορισμοί στην ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου.

Οι κατασκευαστές οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα σε διάστημα τριών ετών, εξοπλίζοντας όλες τις προτάσεις τους με τα αντίστοιχα συστήματα εντοπισμού μέθης, είτε αξιοποιώντας ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες -όπως οι κάμερες που παρακολουθούν το πρόσωπο του οδηγού- είτε εξελίσσοντας νέες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1/3 των τροχαίων δυστυχημάτων στις Η.Π.Α. οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το 2019 περισσότερα από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας οδηγών που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ