Αυτό είναι το υπερσύγχρονο θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα που κατασκευάζει η Τουρκία (video)

yoruk 4x4 tourkia

Συνεχίζονται οι εξαγωγές της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Σειρά πήρε το Yörük 4x4, ένα πολυτάλαντο θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα.

Γιγαντώνεται η διεθνής απήχηση των προϊόντων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, συνδράμοντας καθοριστικά στη μεγέθυνση του ΑΕΠ της γειτονικής χώρας.

Τελευταίο εξαγώγιμο προϊόν των Τούρκων συνιστά το «καμάρι» του Ερντογάν, ένα επιβλητικό και υπερσύγχρονης τεχνολογίας θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα υπό την ονομασία Yörük 4x4 που φέρει την υπογραφή της εταιρείας Nurol Makina και έκανε ντεμπούτο το 2017, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας.

θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα του Ερντογάν
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, το Yörük 4x4 πάτησε επί αφρικανικού εδάφους, και ήδη έχει αρχίσει να επιχειρεί στη Δημοκρατία του Τσαντ, η οποία διαθέτει επίσης στον στόλο της ένα ακόμα θωρακισμένο στρατιωτικό της Nurol Makina, το Ejder Yalcin 4x4.

Σχετικά με το Yörük 4x4, αυτό συνιστά ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα που μπορεί να ενταχθεί στο οπλοστάσιο τόσο των στρατιωτικών δυνάμεων όσο και της αστυνομίας. Διακρίνεται για την ευελιξία του και την ικανότητά του να κινηθεί σε διάφορα εδάφη.

Παράλληλα, ξεχωρίζει για τα υψηλά επίπεδα προστασία του σε βαλλιστικές επιθέσεις και νάρκες, την ίδια ώρα που φέρει πληθώρα δυνατοτήτων εξατομίκευσης, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα του Ερντογάν

Μπορει να ενσωματωθεί ένα μεγάλο εύρος οπλικών συστημάτων, τόσο με χειροκίνητο έλεγχο όσο και έλεγχο εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αντιαρματικών συστημάτων, όπως και συστήματα αεράμυνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν δυσκολεύεται να αναρριχηθεί σε επιφάνειες με κλίση έως και 70%, να ξεπεράσει άκοπα υδάτινο κώλυμα 90 εκ., αλλά και να λάβει πλευρική κλίση σε ποσοστό 40%.

Πλούσιος είναι και ο προαιρετικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει συστήματα ενίσχυσης βαλλιστικής προστασία, τεχνολογίες για τη θωράκιση από Xημικά, Bιολογικά, Rαδιολογικά, Πυρηνικά (CBRN) αέρια, συστήματα πυρόσβεσης, καταστολής έκρηξης, αλλά και κάμερες εμπρός/πίσω που προσφέρουν χείρα βοηθείας στους οδηγούς.

Σημειώνεται ότι η τουρκική πολεμική βιομηχανία Nurol Makina εξάγει τα προϊόντα της και σε άλλες χώρες όπως είναι το Κατάρ, το Κουβέιτ, η Χιλή, το Ουζμπεκιστάν, τη Σενεγάλη, αλλά και την... ευρωπαϊκή Ουγγαρία. 

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ