Υπάλληλοι στα μπαρ σε απευθείας σύνδεση με την Αστυνομία -Ποιους θα καρφώνουν

Συνεργασία μπαρ με αστυνομία

Έναν νέο σύμμαχο στην προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ αναζητούν οι ρωσικές αστυνομικές αρχές, ζητώντας τη συμβολή όσων εργάζονται σε μπαρ και σημεία πώλησης αλκοόλ.

Αποφασισμένες να εξαντλήσουν τα περιθώρια αντιμετώπισης του θλιβερού φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ είναι οι αστυνομικές αρχές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η ρωσική αστυνομία πρόκειται να δημιουργήσει έναν απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τα μπαρ και τα σημεία πώλησης αλκοόλ ώστε οι υπάλληλοι να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τις αρχές αν υποπέσει στην αντίληψή τους ότι ένας πελάτης-οδηγός προτίθεται να οδηγήσει σε κατάσταση μέθης.

Συνεργασία μπαρ-αστυνομίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από τις αρχές του Αυγούστου μόνο στη Μόσχα εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια του αλκοόλ 1.207 οδηγοί ενώ κάτι παραπάνω από συχνά είναι και τα ατυχήματα που οφείλονται σε μεθυσμένους οδηγούς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας έδωσε στο φως της δημοσιότητας και το προφίλ των ατόμων που καταναλώνουν αλκοόλ και οδηγούν, αναφέροντας ότι πρόκειται κατά κύριο λόγο για άνδρες ηλικίας 30-39 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνεργοι.

Συνεργασία μπαρ-αστυνομίας

Σε σχέση με το νέο μέτρο το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί στη Ρωσία, εμπλέκοντας επί της ουσίας και τους υπαλλήλους των μπαρ και της εστίασης γενικότερα, θα μπορούσε κάλλιστα να διατυπωθούν ενστάσεις ως προς την επιτυχία του,καθώς για ευνόητους λόγους δεν θα είναι πολλοί εκείνοι που θα θελήσουν να καταδώσουν πελάτες στα καταστήματα στα οποία εργάζονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχες προσπάθειες, πάντως, έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε άλλες χώρες -κυρίως της Σκανδιναβίας- όπου ίσχυε πλαφόν στον αριθμό των ποτών που μπορούσε να κατανάλωση κάποιος σε κάποιο μπαρ, ανεξαρτήτως αν στη συνέχεια θα οδηγούσε ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ