Το υγρό νεκροταφείο της Ελλάδας - Το μακάβριο μυστικό στο βυθό της αθηναϊκής Ριβιέρας

Νεκροταφείο αυτοκινήτων

Σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, η κατάδυση στα αβαθή της αθηναϊκής Ριβιέρας φέρνει στο φως ένα υγρό νεκροταφείο, στο οποίο αναπαύονται, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών, τα παραμορφωμένα κουφάρια αυτοκινήτων.

Ο δρόμος που συνδέει το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας με τον περίφημο ναό του Ποσειδώνα, στο ακρωτήριο του Σουνίου, αποτελεί μία από τις ομορφότερες διαδρομές όχι μόνον της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Η άσφαλτος ακολουθεί τις δαντελωτές ακτές της αττικής γης, σε μια χορογραφία σπάνιας ομορφιάς, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και ένα μαγευτικό ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία ενός μαρτυρικού τόπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σκιά των απόκρημνων ακτών και των χρυσαφένιων αμμουδιών κρύβεται ένα ακόμα μυστικό. Ένα υγρό νεκροταφείο αυτοκινήτων, το οποίο ήρθε στο φως μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Κώστα Λαδά, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική, πιο σκοτεινή πλευρά της αθηναϊκή Ριβιέρας.

Στο στενό που δημιουργεί η νήσος Πάτροκλος με τον όρμο των Λεγραινών, σε βάθος που δεν ξεπερνά τα 15 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, μπορεί κανείς να συναντήσει τα πρώτα μεταλλικά κουφάρια να κείτονται στον βυθό παραδομένα σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα περισσότερα από αυτά έχει φροντίσει η ίδια η Φύση να καλύψει τα ίχνη της ανθρώπινης δημιουργίας από τις τσαλακωμένες λαμαρίνες τους, απλώνοντας το πολύχρωμο πέπλο της πάνω στο γυμνό μέταλλο.

Ακόμα και το πιο έμπειρο μάτι δύσκολα μπορεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα των αυτοκινήτων που καταδικάστηκαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στον βυθό του Σαρωνικού.

Ένα Rover 200 Series, ένα Jeep και ένα Volkswagen T2 βρίσκονται ανάμεσα στα μακάβρια ευρήματα των Λεγραινών, τα οποία αποτελούν πλέον πόλο έλξης για τους λάτρεις της υποβρύχιας ζωής και των σκοτεινών μυστικών που αυτή κρύβει.

Κανείς δεν γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες όλα αυτά τα αυτοκίνητα βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας. Ακόμα κι αν κάποιος γνώριζε, βέβαια, πολύ δύσκολα θα το μοιραζόταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα απροσδόκητο συμβάν ή μία επιτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης μιας εγκληματικής πράξης; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει κανείς κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τα σκελετωμένα τετράτροχα στα αβαθή του όρμου των Λεγραινών.

Ένα μυστήριο που αναζητά μάταια τη λύση, καθώς ακόμα και οι αστυνομικές αρχές έχουν αποδεχθεί το άδοξο τέλος των «αγνώστου πατρός» αυτοκινήτων, τα οποία έχουν
πλέον μετατραπεί σε καταδυτική ατραξιόν, δημιουργώντας ένα απόκοσμο υποθαλάσσιο σκηνικό.

Πηγή: Κώστας Λαδάς Photography

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ