Ξηλώνουν πινακίδες και αφαιρούν διπλώματα στην Αττική Οδό -Αυτά είναι τα νέα μπλόκα της Τροχαίας

Αττική Οδός

Εξορμήσεις στην Αττική Οδό συνεχίζει να πραγματοποιεί η Τροχαία, η οποία βάζει στο στόχαστρο όσους οδηγούς παρακωλύουν το έργο των οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί της Τρίτης (14/3) η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται -μεταξύ άλλων- στην Αττική Οδό.

Με τις μετακινήσεις στον κλειστό αυτοκινητόδρομο να διεξάγονται μετ’ εμποδίων και τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 30 λεπτά, πολλοί αποφάσισαν να παρεκκλίνουν απ’ όσα ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και επιδόθηκαν σε μία παράνομη και επικίνδυνη πρακτική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, μια μεγάλη μερίδα οδηγών, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις ουρές οχημάτων που σχηματίστηκαν στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο του κλειστού αυτοκινητοδρόμου, έκαναν χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ενέχει η συγκεκριμένη πρακτική τους.

Η απροθυμία των εν λόγω οδηγών να συμμορφωθούν με τους κανόνες οδικής ασφάλειας δεν πέρασε απαρατήρητη από τους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του carandmotor.gr, διενήργησαν ειδικές εξορμήσεις σε τμήματα της Αττικής Οδού όπου καταγράφεται συχνά η εν λόγω επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.

αττική οδός μπλόκο τροχαία

Κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης (14/3), οι άνδρες της Τροχαίας έστησαν «μπλόκα» μεταξύ άλλων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο λίγο πριν την έξοδο για Πειραιά και Λαμία, αλλά και λίγα μέτρα πριν την έξοδο για τη Λεωφ. Δημοκρατίας στο ίδιο ρεύμα. Στις «δαγκάνες» της Τροχαίας έπεσαν αρκετοί οδηγοί, που λόγω χρήσης της Λ.Ε.Α. είδαν τις πινακίδες τους… να αφαιρούνται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διευκρινίζεται ότι τα μπλόκα της Τροχαίας δεν είναι σταθερά. Τα περιπολικά της Τροχαίας κινούνται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, αναζητώντας τους παραβάτες.

αττική οδός μπλόκο τροχαία

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης συνιστά μια ιδιαίτερα επικίνδυνση παράβαση, δεδομένου ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα οχήματα επείγουσας ανάγκης που συχνά σπεύδουν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας.

Μην ξεχνάμε, τέλος, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο την Λ.Ε.Α τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων του οχήματός τους, της άδειας κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες. 

αττική οδός μπλόκο τροχαία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ