Ξηλώνουν πινακίδες στην Αττική Οδό -Ποιοι οδηγοί τιμωρούνται από την Τροχαία

αττική οδός πινακίδες ΛΕΑ

Εφόδους στην Αττική Οδό συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι άνδρες της Τροχαίας, τιμωρώντας όσους παρακωλύουν το έργο των οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί από το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου στους δρόμους της χώρας, μετά και την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου στα αστικά κέντρα.

Η επιστροφή στην… κανονικότητα συνοδεύτηκε και από ένα πλήθος τροχαίων παραβάσεων, με προεξέχουσα την αντικοινωνική συνήθεια παραβίασης της Λωρίδας Έκακτης Ανάγκης που καταγράφηκε έντονα στο δίκτυο της Αττικής Οδού.

Ειδικότερα, οι ασυνείδητοι οδηγοί, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις ουρές που είχαν σχηματιστεί σε αρκετά τμήματα του αστικού αυτοκινητόδρομου, επέλεξαν τη λύση της Λ.Ε.Α. αδιαφορώντας για το αν θα δυσχέραιναν το έργο ενός ασθενοφόρου που θα έπρεπε να κινηθεί στη συγκεκριμένη λωρίδα προκειμένου να μεταβεί στον τόπο ενός ατυχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αττική Οδός ΛΕΑ

Η κατάπτυση πρακτική αυτής της μερίδας οδηγών δεν έμεινε ατιμώρητη από τους άνδρες της Τροχαίας που είχαν στήσει μπλόκα σε καίρια σημεία του αστικού αυτοκινητοδρόμου.

Ένα από τα «μπλόκα» που κατέγραψε ο φακός του carandmotor βρισκόταν λίγο πριν από την Έξοδο 9 (Λ. Ηρακλείου) στο ρεύμα προς Aεροδρόμιο. Όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία, οι αστυνομικές αρχές… δεν σταμάτησαν να αφαιρούν πινακίδες, παρέχοντας μια παραδειγματική τιμωρία στους παραβάτες.

Αττική Οδός ΛΕΑ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαινόμενα παραβατικότητας παρατηρήθηκαν και στην έξοδο 7 (Λεωφ. Δημοκρατίας) της Αττικής Οδού, με χαρακτηριστικότερο όλων την αδικαιολόγητη κίνηση στη Λ.Ε.Α., με μεγάλη ταχύτητα, μιας μαύρης Mercedes E-Class και ενός ομόχρωμου Audi Q5 τα οποία ήταν εξοπλισμένα με φάρους.

Υπενθυμίζεται ότι η οδήγηση στη Λ.Ε.Α. απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων των οχημάτων επείγουσας ανάγκης, δηλαδή του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, καθώς και των ειδικών οχημάτων οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Αττική Οδός ΛΕΑ

Στη Λ.Ε.Α. μπορεί να σταματήσει μόνο αν ένα αυτοκίνητο έχει υποστεί βλάβη, εφόσον ζητηθεί από την Τροχαία, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, οι παραβάτες χάνουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, το δίπλωμα οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας για 60 ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ