Ξηλώνουν πινακίδες στην Αττική Οδό -Ποιους οδηγούς τιμωρεί η Τροχαία

attikh odos astinomeusi lea

Συνεχίζονται τα μπλόκα στην Αττική Οδό, με την Τροχαία να βάζει στο στόχαστρο τους οδηγούς που παρακωλύουν το έργο των οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Εξορμήσεις στην Αττική Οδό συνεχίζει να πραγματοποιεί η Τροχαία, βάζοντας στο στόχαστρο τους οδηγούς που επιδεικνύουν ασυνείδητη συμπεριφορά, δυσχεραίνοντας το έργο των οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Πρόκειται για τους οδηγούς που στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται κατά τις ώρες αιχμής, κινούνται ανερυθρίαστα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, αδιαφορώντας για τα όποια προβλήματα θα προκαλέσουν.

Η απροθυμία των εν λόγω οδηγών να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Τροχαίας που έχει προχωρήσει στην εντατικοποίηση των ελέγχων της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
λωρίδα έκτακτης ανάγκης έλεγχοι

«Μπλόκο» στήθηκε και κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, με άνδρες της Τροχαίας να «σαρώνουν», μεταξύ άλλων, το οδικό τμήμα από το ύψος της Μεταμόρφωσης μέχρι τη Λεωφ. Ηρακλείου, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Στις «δαγκάνες» της Τροχαίας έπεσαν αρκετοί οδηγοί που κινούνταν στον αστικό αυτοκινητόδρομο οι οποίοι ως αποτέλεσμα της κατάληψης της Λ.Ε.Α. απώλεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και το δίπλωμα οδήγησής τους.

Πολλοί από τους παραβάτες της Λ.Ε.Α. αποδίδουν αυτή την ασυνείδητη πρακτική τους στο γεγονός ότι είναι απαράδεκτο να βιώνουν καθυστερήσεις ενώ έχουν πληρώσει διόδια. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την παρακώλυση της διέλευσης των οχημάτων επείγουσας ανάγκης που συχνά σπεύδουν για τη σωτηρία κάποιον συνανθρώπων μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο κατάληψης της Λ.Ε.Α. παρατηρείται έντονα και στη Λεωφ. Κηφισού, κάτι που φυσικά… γνωρίζουν οι αρχές, με αποτέλεσμα να στήνουν μπλόκα, ιδιαίτερα στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη της Λ.Ε.Α. τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ, αλλά και αφαίρεση τόσο του διπλώματος οδήγησης όσο και των πινακίδων για 60 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ