Ξεμπλοκάρει η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας

ιονία οδός

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών φαίνεται πως ξεκινά τις διαδικασίες για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία.

Η υποθαλάσσια σήραγγα της Λευκάδας αποτελεί ένα έργο που θα δώσει σημαντική ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο τις αυξημένες τουριστικές ανάγκες που παρατηρούνται κάθε χρόνο. Έτσι, μετά από μια 5ετία αδράνειας, το έργο έρχεται ξανά στην επιφάνεια, καθώς το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται να έχει κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να τοποθετηθεί-για αρχή-τεχνικός σύμβουλος. Έτσι, αν οι διαδικασίες κυλήσουν ομαλά, δεν αποκλείεται η ανάθεση του έργου των 50 εκατομμυρίων ευρώ να γίνει ακόμη και μέσα στην επόμενη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, πρόκειται για ένα έργο μήκους 3 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 1,1 χλμ. θα αποτελούν το υποθαλάσσιο τμήμα. Παράλληλα, προβλέπεται και διαπλάτυνση του υπάρχοντος διαύλου.

Εξίσου σημαντική θεωρείται και η Αμβρακία Οδός που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 και έτσι, σε συνδυασμό με τη μελλοντική υποθαλάσσια σήραγγα, η απόσταση Αθήνα-Λευκάδα θα μπορεί να καλύπτεται σε χρόνο περίπου 3 ωρών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ