Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Renault Austral

Νέο Renault Austral πότε έρχεται 2022

Το νέο SUV κατασκευάζεται στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρείας στην Παλένθια της Ισπανίας.

Η Renault μόλις ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του νέου Austral στο εργοστάσιό της στην Παλένθια της Ισπανίας. Η γαλλική φίρμα ποντάρει πολλά σε αυτό το SUV που ανταγωνίζεται όλη την αφρόκρεμα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Όπλα του είναι η δυναμική σχεδίαση, τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης και το προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης.

Renault Austral Production 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατασκευή του νέου Renault Austral στην Παλένθια ακολουθεί τα πρότυπα που υπάρχουν και στα υπόλοιπα εργοστάστια της γαλλικής εταιρείας στην Ισπανία, με τους κινητήρες, τις μπαταρίες για υβριδικά συστήματα και ορισμένα πάνελ του αμαξώματος να προέρχονται από αυτά.

Renault Austral Production 6

Το νέο Renault Austral ετοιμάζεται αυτή την περίοδο για το εμπορικό του λανσάρισμα με πλήρη τιμοκατάλογο και άνοιγμα του βιβλίου παραγγελιών. Μάλιστα, τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να βρίσκονται στη χώρα μας προς τα τέλη του έτους.

Renault Austral Production 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, η γκάμα κινητήρων του νέου Renault Austral διαθέτει την δεύτερη γενιά του full hybrid συστήματος κίνησης E-TECH Hybrid που εφοδιάζεται με έναν 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα σε κύκλωμα 400V για συνδυαστική απόδοση 160 ή 200 ίππων. Η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 4,5 λίτρα/100 χλμ., και παραπέμπει σε αυτή κινητήρων ντίζελ. Επιπλέον, το Austral E-TECH Hybrid 160 εκπέμπει πολύ χαμηλά επίπεδα CO2 (103 γρ/ χλμ.).

Renault Austral Production 9

Στις ήπια υβριδικές εκδόσεις βρίσκουμε τον καινούργιο 3κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων που σιγοντάρεται από 48βολτο σύστημα με μπαταρία ιόντων λιθίου και αποδίδει 130 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και σύμφωνα με τον κατασκευαστή καταναλώνει μόλις 5,2 λίτρα βενζίνης/100 χλμ. και εκπέμπει 118 γρ/χλμ. CO2, απαλλάσσοντάς το από ετήσια τέλη κυκλοφορίας και απαγόρευση κυκλοφορίας στον Δακτύλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Austral Production 10

Η άλλη ήπια υβριδική έκδοση διαθέτει τον γνωστό 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.3 με 12βολτο σύστημα και αποδίδει στις δύο εκδόσεις που διατίθεται 140 ή 160 ίππους. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC επτά σχέσεων και οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές του αναφέρουν μέση κατανάλωση βενζίνης από 6,0 λτ/100 χλμ και εκπομπές CO2 από 137 γρ./χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ