Ξεκινά η παραγωγή του νέου MINI Countryman

MINI Countryman

Η έναρξη της παραγωγής του MINI Countryman σηματοδοτεί μια σειρά από πρωτιές και ορόσημα για το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία.

Την τελευταία πενταετία το BMW Group έχει επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ προετοιμάζοντας το εργοστάσιο της Λειψίας ώστε να αυξήσει την παραγωγή του και να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις της MINI. Μέχρι το τέλος του 2024, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή θα αυξηθούν κατά 900 και πλέον. Πέραν αυτού, το νέο MINI Countryman αποτελεί καταλύτη για καινοτομίες στη βιώσιμη παραγωγή. Όσον αφορά το νέο MINI Countryman, το BMW Group βασίζεται στις δεξιότητες και την εξαιρετική ευελιξία του εργοστασίου της Λειψίας για να χαράξει νέους δρόμους στην παραγωγή. Ενσωματωμένο απρόσκοπτα στη διαδικασία παραγωγής, το MINI Countryman βγαίνει πλέον από την ίδια γραμμή συναρμολόγησης με τις BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 2 Gran Coupé και BMW Σειρά 2 Active Tourer.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mini countryman

 Χάρη στις ευέλικτες δομές συναρμολόγησης, το εργοστάσιο της Λειψίας είναι σε θέση να κατασκευάζει μοντέλα δύο μαρκών με τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης – εσωτερικής καύσης, plug-in-υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά - όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής. Το MINI Countryman τρίτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο με βενζινοκινητήρα, πετρελαιοκινητήρα ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ οι μπαταρίες υψηλής τάσης για το MINI Countryman Electric κατασκευάζονται επίσης στη Λειψία.

Το BMW Group έχει επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις της Λειψίας με σκοπό να αυξήσει τον όγκο παραγωγής νέων μοντέλων. Από το 2018 το τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων, το βαφείο, η γραμμή συναρμολόγησης και τα logistics έχουν αναβαθμιστεί με εκτενείς προσθήκες και βελτιώσεις, με αποτέλεσμα η ικανότητα παραγωγής να αυξηθεί από 250.000 μονάδες που ήταν μέχρι πρότινος, σε έως και 350.000 μονάδες ετησίως αυτή τη στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την προσαρμογή του συστήματος παραγωγής στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του MINI, το BMW Group προχώρησε σε επένδυση ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά, γύρω στα 100 MINI Countryman την ημέρα θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής, ενώ αναμένεται να φτάσουν τα 500 κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Αυτά θα προστεθούν στα σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα της μάρκας BMW που ήδη φεύγουν καθημερινά από το εργοστάσιο. Ως εκ τούτου, όχι μόνο διασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν έως και 900 νέες στην παραγωγή οχημάτων.

Από του χρόνου το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία θα διαχειρίζεται ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής για τις μπαταρίες υψηλής τάσης πέμπτης γενιάς, η οποία αποτελείται από τρία στάδια: επίστρωση κυψελών, παραγωγή μονάδων και συναρμολόγηση μπαταριών. Οι πέντε γραμμές επίστρωσης κυψελών, οι τρεις γραμμές παραγωγής μονάδων και η πρώτη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης θα αρχίσουν να λειτουργούν, ενώ μια δεύτερη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mini countryman

Η ικανότητα παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα έχει επίσης αυξηθεί, από το 2021, καθιστώντας το εργοστάσιο της Λειψίας σημαντικό προμηθευτή σε όλο το δίκτυο παραγωγής της BMW. Τα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα όπως οι BMW iX1, BMW i4, BMW i5 και BMW iX. Ο τομέας παραγωγής των συγκεκριμένων εξαρτημάτων στη Λειψία απασχολεί σήμερα πάνω από 800 άτομα και υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη, με επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ