Ξεκινά η κατασκευή του νέου εναέριου αυτοκινητόδρομου της Ελλάδας -Πότε θα είναι έτοιμος;

flyover δρόμος θεσσαλονίκη

Θέμα μερικών ημερών είναι η έναρξη κατασκευής του Flyover, ο οποίος θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη.

Έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που στα μάτια του οδηγού θα ίπταται, θα έχουν στη διάθεσή τους σε λίγα χρόνια οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, παρακάμπτοντας γρήγορα και με ασφάλεια τον αστικό ιστό.

Πρόκειται για τον Flyover, στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, που όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την παρουσίαση του έργου, θα είναι έτοιμος μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όσον αφορά στην έναρξη των εργασιών, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε ότι με αφετηρία την επόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθούν τα πρώτα εργοτάξια, κατά μήκος της περιφερειακής από την πλευρά του περιαστικού δάσους ενώ από την κάτω πλευρά θα λειτουργούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 60 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Flyover

Πρόκειται για το έργο που αφορά στην Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 13 χλμ. που θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης Περιφερειακής οδού στο τμήμα της από τον A/Κ K5 (στο ύψος περίπου των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424) έως την περιοχή του Α/Κ Κ10 στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων.

Η συγκεκριμένη Ταχεία Λεωφόρος θα έχει μήκος 9,5 χλμ., 4 εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα -εξού και η ονομασία Flyover, καθώς στα μάτια του οδηγού που θα κινείται στον υφιστάμενο δρόμο, θα φαίνεται σαν να «ίπταται» ένας ακόμα άξονας. Η λεωφόρος θα έχει, επίσης, 9 ανισόπεδους κόμβους, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμβασης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην οποία προβλέπονται 26 έτη λειτουργίας και συντήρησης.

Με την κατασκευή του δρόμου ο αστικός ιστός της Θεσσαλονίκης θα παρακάμπτεται δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, η οδική ασφάλεια θα αυξηθεί, ο αριθμός των κυκλοφορούντων ΙΧ εντός της πόλης θα μειωθεί, ενώ θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό και το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του Flyover αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακή όχληση στην πόλη, με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα να επισημαίνει ότι αποτελεί επιδίωξη της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης, αλλά και των φορέων η επιβάρυνση της καθημερινότητας των πολιτών να ελαχιστοποιηθεί.

flyover Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ