Οι χάρτες της Waze θα προειδοποιούν και για τους επικίνδυνους δρόμους

Waze Navigation

Το σύστημα πλοήγησης Waze προσθέτει τώρα μια νέα εφαρμογή, με την οποία θα προειδοποιεί τους οδηγούς να αποφεύγουν δρόμους όπου είναι αυξημένη η πιθανότητα ατυχημάτων.

Παράλληλα με τους παγκοσμίως διαδεδομένους Google Maps, η πλατφόρμα Waze κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος λόγω της δυνατότητας που προσφέρει στον οδηγό να εξατομικεύσει τις ρυθμίσεις στις δοκιμές του ανάγκες. Ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα είναι οι συνεισφορές από την κοινότητα με προειδοποιήσεις σε αληθινό χρόνο για σχεδόν οποιοδήποτε περιστατικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, στη beta έκδοσή του, το Waze δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν τους πιο επικίνδυνους δρόμους. Στόχος είναι να επισκευαστούν ή να εξομαλυνθούν οι δρόμοι που έχουν στατιστικά υψηλό αριθμό ατυχημάτων με βάση τα δεδομένα που παρέχει η κοινότητα της Waze.

Συγκεκριμένα, η νέα λειτουργία του λογισμικού θα απεικονίζει με κόκκινο χρώμα τους δρόμους κοντά στον οδηγό που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, και θα εμφανίζει επίσης μια αναδυόμενη προειδοποίηση που θα δείχνει την απόσταση μέχρι το σημείο εκείνο.

Με αυτό τον τρόπο, η πλατφόρμα θα εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και θα τους βοηθά να προετοιμαστούν ώστε να αποφύγουν το συγκεκριμένο δρόμο, είτε να τον διασχίσουν με μεγάλη προσοχή. Παρόλα αυτά, το Waze ενδέχεται να μην εμφανίζει αυτήν την ειδοποίηση στους δρόμους που χρησιμοποιεί συχνά ο οδηγός, ενώ επίσης ο χρήστης θα μπορεί να απενεργοποιεί τη λειτουργία αυτή στην ενότητα ειδοποιήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν το νέο αυτό σύστημα δοκιμάζεται πιλοτικά στο Ισραήλ, σε περιοχές που βρίσκονται δρόμοι όπου στο παρελθόν έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός σοβαρών ατυχημάτων. Οι οδηγοί της χώρας που χρησιμοποιούν το Waze, στην έκδοση beta, θα διαπιστώνουν στην οθόνη τους ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα τους ενημερώνει ότι «μπορεί να δείτε ειδοποιήσεις "Ιστορικό ατυχήματος" σε ορισμένους δρόμους».

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε πως δεν φτάνει στην τελική έκδοση beta κάθε νέο σύστημα που εξελίσσεται από τη Waze, συνεπώς και η συγκεκριμένη λειτουργία προειδοποίησης επικίνδυνων δρόμων δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί, εντέλει. Όμως, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων της Waze, όταν ένα πρόγραμμα φτάνει σε αυτό το σημείο πιλοτικών δοκιμών, προχωρά και στην τελική εφαρμογή του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ