Το Volkswagen Golf R Variant είναι η χαρά του οικογενειάρχη

Volkswagen Golf R Variant 2022

Με πλούσιο βιογραφικό, πανίσχυρο οπλοστάσιο και σχεδόν ανεξάντλητους χώρους για αποσκευές, το νέο Volkswagen Golf R Variant αποτελεί το τέλειο άλλοθι για κάθε… υποψιασμένο οικογενειάρχη.

Ως γνωστόν το Volkswagen Golf R αποτελεί ένα από τα κορυφαία hot hatches της ευρωπαϊκής αγοράς και ένα από τα λιγοστά τα οποία διατηρούν ακόμα και σήμερα ανάμεσα στις εξεζητημένες προδιαγραφές του το σύστημα τετρακίνησης.

Μία ακόμα ιδιαιτερότητα που καθιστά το Volkswagen Golf R μοναδικό στο είδος του είναι η… επιμονή των Γερμανών να το προικίζουν με station wagon εκδόσεις, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συνδυάσουν τις υψηλές επιδόσεις με την πρακτικότητα ενός… μακρόσυρτου αμαξώματος.

Volkswagen Golf R Variant 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σκιά, λοιπόν, των 320 ίππων και των 420 Nm ροπής που ξεπηδούν από τον δίλιτρο-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, συναντά κανείς τα 611 λίτρα του χώρου αποσκευών, τα οποία… εκτοξεύονται στα 1.642 λίτρα με την αναδίπλωση της πίσω σειρά καθισμάτων.

Τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου συμπληρώνουν το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, όπως άλλωστε και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις που έχουν δεχθεί οι αναρτήσει και το σύστημα πέδησης.

Όντα βαρύτερο κατά 79 κιλά από την… κλασική hatchback έκδοση του αυτοκινήτου, το Volkswagen Golf R Variant επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα, επίδοση η οποία υπολείπεται κατά 0,2 δευτερόλεπτα σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστό Golf R.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην περίπτωση που επιλέξει κανείς το R Performance Package, το Volkswagen Golf R Variant αποκτά τροχούς 19 ιντσών, Nurburgring και Drift Mode, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και η μέγιστη ταχύτητα κίνησης από τα 250 χλμ./ώρα στα 270 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάθεση του αυτοκινήτου στις μεγαλύτερες αγορές της γηραιάς ηπείρου πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, χωρίς παρ’ όλα αυτά να έχουν γίνει γνωστές οι τιμές του.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ